Maduixes amb espècies
Que bones són les maduixes amb espècies! El toc especiat queda de luxe amb aquesta fruita vermella de temporada!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 1 h (per refredar)
Temps de cocció: 10 min
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baix en sucre, baixa en colesterol, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 122
Hidrats: 109 (89%)
Proteïnes: 7 (6%)
Greixos: 6 (4%)
Ingredients
– 100 g de maduixes
– 1 cullerada de mel
– ½ taronja
– ½ llimona
– 1 estrella d’anís
– ½ branca de canyella
– ½ branca de vainilla (o vainilla en pols)
– un polsim de pebre negre
Preparació
En un cassó al foc, barregeu-hi 2 dl d’aigua amb la mel. Deixeu que bulli.
Afegiu-hi la branca de canyella, la vainilla, les estrelles d’anís i una mica de pell de llimona i de taronja. Deixeu-ho bullir uns 10 minuts.
Feu suc de la taronja i de la llimona. Renteu les maduixes i partiu-les.
Poseu la fruita en un bol i afegiu-hi els sucs i el xarop d’espècies. Barregeu-ho sense gaire energia. Poseu un polsim de pebre per sobre.
Tapeu el bol amb film transparent i reserveu-ho a la nevera unes hores.
Serviu-ho en copes, en tulipes o en teules de galeta.
Comentaris
Les maduixes són una bona font de vitamina C. Es considera que tenen propietats depuratives, astringents i remineralitzants. Aprofitem la temporada en què són més abundants per gaudir de totes les seves propietats al natural.
Esperem que t’agradin aquestes maduixes amb espècies.