El nostre blog

Publicado el dia

Macedònia amb tulipa

Si presentes una macedònia en una tulipa segur que sorprens els teus convidats!

Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 0 min

Plat compatible amb dieta

Ingredients

– poma
– maduixes
– plàtan
– pera
– kiwi
– 150-200 g en total
– 1 tulipa de galeta per a la presentació

Preparació

Peleu la fruita (qualsevol fruita de temporada que es pugui trobar al mercat) i talleu-la de formes diferents: la poma, a trossos més o menys quadrats; el plàtan, a rodanxes; la pera, a trossos; la mandarina, a grills…
Per evitar que s’enfosqueixi, poseu-hi unes gotes de llimona i presenteu-ho d’aquesta manera, al natural.
Poseu les fruites dins la tulipa de galeta (es pot trobar ja feta). També les podeu presentar acompanyades, per servir al moment, de xocolata calenta, caramel o bé licor dolç.

Valoració nutricional

Kcal totals del plat: 146
Hidrats: 123 (90%)
Proteïnes: 6 (5%)
Greixos: 7 (5%)

Comentaris

En ocasions convé innovar a l’hora de presentar la fruita. Qui té més imaginació, i més ganes de col·laborar en la cuina, que els petits de casa? Doncs que preparin ells les postres.

La fruita és un aliment amb un paper molt destacat en la nostra alimentació. El consum d’almenys tres racions de fruita al dia contribueix a una alimentació saludable i a la prevenció de múltiples trastorns.

S’entén per fruita fresca el fruit, la llavor o les parts carnoses dels òrgans florals de plantes conreades o silvestres amb un grau adequat de maduresa. En aquesta classificació, no s’inclou la fruita seca (nous, avellanes, ametlles, castanyes, etc.) ni les llavors o fruites oleaginoses (oliva, coco, etc.). Alguns fruits com el tomàquet, la carbassa, l’albergínia o el pebrot, tot i ser botànicament una fruita, es tracten, per la seva composició nutricional i ús culinari, com si fossin hortalisses o verdures.

Esperem que t’agradi aquesta macedònia en tulipa.

També et poden agradar aquestes receptes per cuinar amb nens.