Litxis amb espècies
Els litxis amb espècies són unes postres d’allò més refrescants i sorprenents, segur que encanten als teus comensals.
Dificultat: baixa
Temps preparació: 20 minuts
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, sense lactosa, baixa en calories, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 147
Hidrats: 33 (94%)
Proteïnes: 2 (5%)
Greixos: 0 (0%)
Ingredients
– 8-10 litxis frescos o en conserva
– 1 cullerada de mel
– 1/2 taronja
– 1/2 llimona
– 1 estrella d’anís
– 1/2 branca de canyella
– 1/2 branca de vainilla (o vainilla en pols)
– 1 pessic de pebre negre
Preparació
En un cassó al foc, barregeu-hi 2 dl d’aigua amb la mel; deixeu que bulli.
Afegiu-hi la branca de canyella, la vainilla, l’estrella d’anís i una mica de pell de llimona i de pell de taronja. Deixeu-ho bullir uns 10 minuts.
Feu el suc de la mitja taronja i de la mitja llimona. Peleu els litxis i traieu-ne els pinyols (si són de conserva, ja està fet).
Poseu la fruita en un bol i afegiu-hi els sucs i el xarop d’espècies. Barregeu-ho sense gaire energia. Poseu-hi un polsim de pebre per sobre.
Tapeu el bol amb film transparent i reserveu-ho a la nevera durant unes hores.
Serviu-ho en copes, en tulipes o en teules de galeta.
Comentaris
Unes postres sense gens de greixos. El litxi és una fruita tropical molt dolça, aromàtica i sucosa. En podem trobar de frescos (no sempre) i de conserva. En la cuina asiàtica, acompanya plats de carn i de peix com a guarnició per aconseguir contrastos entre dolç i salat.