Flam de tutti-frutti
Quin flam més original, aquest de tutti-frutti que et portem avui! Segur que si proves la recepta, repeteixes!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 45 min
Plat compatible amb dieta sense gluten, baixa en colesterol, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 428
Hidrats: 264 (62%)
Proteïnes: 52 (12%)
Greixos: 111 (26%)
Ingredients
– 1-2 ous
– 150 ml de llet sencera
– 1-2 cullerades de sucre
– 25 g de fruita ensucrada tallada a trossos petits
– 1 cullerada de sucre per fer caramel
Preparació
Barregeu els ous amb 1 cullerada de sucre; afegiu-hi la llet, remeneu-ho i incorporeu-hi la fruita trinxada de diferents colors i segons el vostre gust.
Poseu sucre al fons de la flamera i cremeu-lo al foc. Afegiu-hi la barreja i poseu-ho al bany maria dins el forn durant uns tres quarts d’hora i a temperatura mitjana.
Deixeu-ho refredar abans de treure’n el motlle. Serviu-ho fred.
Comentaris
Unes postres típiques i conegudes, el flam, però, en aquest cas, elaborades amb fruita. És, aquesta, una bona forma d’incorporar fruita a la dieta, sobretot per a aquelles persones a qui no agrada gaire
També et poden agradar aquestes receptes de crema catalana per Sant Josep.