El nostre blog

Publicado el dia

Enreixat de xocolata amb boles de meló

Boníssim, divertit i original aquest enreixat de xocolata amb boles de meló!

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min
Temps de cocció: 5 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 308
Hidrats: 29 (37%)
Proteïnes: 4 (5%)
Greixos: 18 (52%)

Ingredients

– 100 g de xocolata per fondre
– 150 g de meló
– copa petita de porto, amaretto o un altre licor

Preparació

Obriu el meló per la meitat i, amb l’ajuda d’una eina de cuina per fer boles, buideu-lo i reserveu-ne el suc. Poseu les boles en un recipient, que anirà a la nevera.
Afegiu la copa del licor triat a les boles del meló i reserveu-les fredes fins al moment de servir.
Col·loqueu al congelador una safata fonda amb aigua i deixeu que l’aigua es congeli.
Foneu la xocolata al bany maria o al microones.
Amb l’ajuda d’un cornet de paper sulfurat (paper de forn), poseu-hi la xocolata. Desemmotlleu la safata reservada al congelador i obtindreu una cúpula de gel.
Dibuixeu sobre el gel fils de xocolata fent la forma d’una reixa.
Aixequeu la xocolata amb una espàtula i, amb les mans, doneu-hi una mica de forma.
Poseu l’enreixat de xocolata al mig del plat i afegiu-hi les boles de meló.

Comentaris

Postres refrescants amb fruita de temporada d’estiu, però que podeu variar depenent de l’època de l’any i de la fruita de què disposeu. Presenten el toc de seducció de la xocolata, que, ben dosificada, mai ha estat prohibida.