El nostre blog

Publicado el dia

Copa de magrana i kiwi

Aquesta copa de magrana i kiwi és tan bona com sona, unes postres ben lleugeres ideals per després dels àpats més copiosos.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 0

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en colesterol, baixa en calories, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 248
Hidrats: 161 (65%)
Proteïnes: 25 (10%)
Greixos: 39 (16%)

Ingredients

– 1 magrana
– 1 kiwi
– 1 iogurt grec o crema de iogurt
– ½ cullerada de canyella en pols
– 1 cullerada de rom

Preparació

Partiu la magrana per la meitat. Traieu-ne els grans colpejant la part de l’escorça amb una cullera. Reserveu els grans en un bol.
Peleu el kiwi i feu-ne trossos petits. Reserveu-los en un bol.
Barregeu la mel, el rom i la canyella; afegiu la meitat de la barreja al kiwi i l’altra meitat a la magrana.
En una copa de vidre transparent, col·loqueu-hi una capa de magrana i, per sobre, una capa de iogurt batut, una capa de kiwi i una altra de iogurt…, així fins a arribar a dalt.
Acabeu-ho amb una capa de iogurt. Per decorar-ho, poseu-hi un polsim de canyella. Serviu-ho fred o a temperatura ambient.

Comentaris

Dues fruites que beneficien el trànsit intestinal (ajuden a combatre el restrenyiment) per la seva riquesa en fibra, i que constitueixen una font important de vitamina C. La presència d’un derivat làctic incrementa el contingut de calci de la dieta. Com que la magrana és una fruita ocasional i de temporada (la resta de l’any no n’hi ha), es pot substituir per una altra: maduixes, fruites boscanes…