El nostre blog

Publicado el dia

Compota de poma

La compota de poma és fantàstica per menjar sola o acompanyada de iogurt.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 2 min
Temps de cocció: 5 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense ou, baixa en sucre, baixa en calories, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 210
Hidrats: 206 (98%)
Proteïnes: 2 (1%)
Greixos: 2 (1%)

Ingredients

– 1-2 pomes
– 1 culleradeta de sucre
– pell de llimona
– 1 culleradeta de canyella
– 1/2 got d’aigua

Preparació

Peleu la poma i talleu-la a quarts.
Poseu-la en un cassó amb l’aigua, el sucre, la canyella i la pell de llimona.
Deixeu-ho coure fins que la poma estigui tova. Retireu la pell de llimona.
Podeu servir-ho amb la compota poma trossejada o bé triturada amb la batedora.

Comentaris

La poma sempre s’ha considerat un aliment excel·lent, tant per la seva aroma com pel seu equilibri nutricional. Forma part de qualsevol tipus de dieta, és un potent regulador de la funció intestinal, fa disminuir la set i té propietats beneficioses per a la pell, entre altres efectes sobre el metabolisme.

La poma destaca per ser rica en:

  • Vitamina C
  • Potassi
  • Quercitina, un flavonoide de propietats antioxidants que neutralitza els radicals lliures.Té efectes anticancerígens i pot prevenir la formació de tumors, en especial els de bufeta.
  • Pectina, una fibra soluble que forma part de la paret cel·lular de les plantes, en especial es troba a la pell de les fruites. Quan es combina amb sucre o amb àcids forma un gel, i és per aquesta raó que és un dels ingredients principals de les melmelades.

Esperem que t’hagi agradat aquesta compota de poma.

També et pot interessar aquest pastís fi de poma.