El nostre blog

Publicado el dia

Batut de plàtan i llet d’arròs

Aquest batut de plàtan i llet d’arròs és ideal per prendre a mig matí o per berenar.

Dificultat: baixa
Temps preparació: 5 min
Temps cocció: 0 min

Plat compatible amb dieta vegetariana, sense gluten, sense lactosa, sense ou, baixa en calories, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 174
Hidrats: 154 (88%)
Proteïnes: 16 (9%)
Greixos: 4 (2%)

Ingredients

– 100 g de plàtan (pelat)
– 1 cullerada de mel
– 75 cl de llet d’arròs
– unes gotes d’essencial de vainilla (opcional)

Preparació

Peleu el plàtan i reserveu-ne una rodanxa per decorar.
Al vas de la batedora, tritureu-hi la resta de plàtan, juntament amb la mel i la llet d’arròs, fins a fer-ne una crema homogènia.
Poseu-ho en una copa i decoreu-ho amb una broqueta amb la rodanxa de plàtan reservada.

Comentaris

Unes postres diferents, preparades amb un batut diferent, en què se substitueix la llet i, per tant, s’elimina el colesterol. Val la pena tastar-les per variar els gustos culinaris.

Els continguts en minerals més destacables del plàtan són els següents:

  • Potassi: intervé en l’equilibri de l’aigua dins i fora de les cèl·lules. A més, és necessari per transmetre i generar l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular normal. Aquest fet el fa especialment interessant per evitar les rampes en les persones esportistes. Com ja vam destacar en aquest article, sembla que, fins i tot, redueix el risc d’ictus o infarts.
  • Magnesi: es relaciona amb el bon funcionament intestinal, nerviós i muscular; intervé en la formació de tot tipus de proteïnes i té una importància vital en la transmissió de l’impuls nerviós. Forma part dels ossos i les dents, i millora la immunitat de l’organisme.
  • Fòsfor: és el segon mineral més abundant del cos –després del calci–; forma compostos d’alta energia útils per a l’activitat dels músculs, nervis i teixits.

Esperem que t’agradi aquest batut de plàtan i llet d’arròs.

També et pot agradar aquest iogurt amb plàtan i avellana.