Ametlles garapinyades
A qui no li agraden les ametlles garapinyades? Un snack dolç molt tradicional que mai passarà de moda!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 10 min
Plat compatible amb dieta vegetariana, sense ou, baixa en colesterol, sense lactosa, baixa en sal
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 128
Hidrats: 92 (72%)
Proteïnes: 28 (22%)
Greixos: 8 (7%)
Ingredients
(1 o més racions)
– ametlles
– sucre
– aigua
Preparació
En una paella o un cassó a foc viu, poseu-hi els tres ingredients —tots tres han de tenir el mateix pes.
Quan gairebé no hi quedi aigua, abaixeu el foc al mínim i remeneu-ho.
Quan el sucre comenci a espessir-se, torneu a posar el foc al màxim, fins que es caramel·litzi.
Poseu les ametlles sobre un drap estès al taulell de la cuina i deixeu-les refredar.
Comentaris
La fruita seca és una part important de la dieta mediterrània i, per tant, és recomanable incorporar-la als nostres àpats, tot i que cal vigilar-ne el consum pel seu elevat contingut calòric. És una font de greixos vegetals saludables i rics en minerals. És molt energètica i adequada, sobretot per als que practiquen esport de forma continuada.
També et poden agradar aquestes magdalenes d’ametlla.