4 receptes per aprofitar al màxim la síndria i el meló
Ja han arribat les dues fruites estrella de l’estiu: la síndria i el meló. Són una manera fantàstica de refrescar-se i amb aquestes receptes podràs aprofitar les seves qualitats i vitamines d’una manera molt original. T’animes?
1. Amanida de síndria i formatge fresc
Ingredients:
- 80-100 g de ruca
- 2 talls de síndria
- 250 g de formatge fresc
- 40 g d’ametlles
- oli d’oliva verge extra
- vinagre balsàmic de Mòdena
- bitxo en pols
- sal
Pas a pas:
- En primer lloc fes un llit de ruca, el formatge fresc que més t’agradi i daus de síndria.
- Posa les ametlles tallades a la paella amb una mica d’oli d’oliva verge extra, bitxo i sal. Quan agafin un color daurat, retira-les i deixa que es refredin.
- Prepara la vinagreta amb una part de vinagre per tres d’oli, afegeix sal i ja ho pots amanir. Mmmmm…
2. Sorbet de meló
Ingredients:
- 1 meló madur, tallat a trossets, sense llavors
- El suc de 12 llimones
- 4 clares d’ou
- 100 g de sucre
Pas a pas:
- Liqua els trossets de meló amb el suc de les llimones fins que quedi una barreja suau. Posa-ho a congelar dins un recipient fins que les vores quallin.
- Bat les clares d’ou i afegeix progressivament el sucre.
- Liqua de nou el meló parcialment congelat i afegeix les clares fins que quedi uniforme i deixa-ho congelar durant 4 hores.
- Tingues una mica de paciència i deixa-ho reposar uns 10 minuts abans de servir-lo.
3. Sopa de síndria i meló
Ingredients:
- 1 gran tall de síndria per cap
- 5 boles de meló (al gust)
Pas a pas:
Qui ha dit que les sopes no són per l’estiu? Amb aquesta sopa faràs les delícies dels teus convidats. És mooolt fàcil de fer:
- Liqua la síndria amb el meló i passa-la pel colador, en cas que no hagis tret ja les llavors.
- Serveix en un got ben bonic.
4. Síndria, meló i pernil
Ingredients:
- ¼ síndria
- ½ meló
- 6-8 talls de pernil
El meló amb pernil està boníssim! Però qui ha dit que no es pugui millorar? Prova a afegir una mica de síndria a aquesta parella i ja veuràs quin resultat! Bon profit 😉