El nostre blog

Publicado el dia

3 gelats sense làctics per treure’t la calor!

Avui dia, malauradament, cada cop es veuen més casos d’intolerància a la lactosa. Si aquest és el teu cas, no deixis que et privi d’un dels plaers més grans de l’estiu: els gelats! Et portem unes receptes perquè puguis fer-te tu mateix uns gelats espatarrants sense làctics. Quan vegis la pinta que fan no et podràs resistir, comencem?


1. Gelat de plàtan i gingebre

Ingredients:

  • 2 plàtans congelats
  • 1 cm de gingebre
  • 250 g d’anacards
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2-4 cullerades de llet d’ametlles

Com es fa?

  1. És molt i molt fàcil! Retira prèviament els ingredients congelats perquè perdin una mica de duresa.
  1. Després, només necessites afegir tots els ingredients a la liquadora, fent servir dues cullerades soperes de llet d’ametlles. Si veus que necessites una mica més perquè acabi de lligar, sigues pacient: afegeix-les, però segueix liquant fins a aconseguir una bona consistència.
  1. Si no l’has de prendre al moment, pots tornar-lo a congelar, però recorda: tornar a liquar-lo abans de menjar… Així serà irresistible! Pots afegir uns nabius com a toc final 😉

2. Gelat de mantega de cacauet

Ingredients:

  • 500 g de mantega de cacauet
  • 250 g de nata vegetal per muntar ensucrada
  • 75 g de xocolata negra
  • 50 g de farina
  • 35 g de margarina
  • 1 cullerada sopera de sucre

Som-hi!

  1. Primer muntarem la nata, que estarà ben freda abans de començar i si podem fer-ho en un recipient metàl·lic fred, mooolt millor.
  1. Un cop muntada, afegirem amb molt de compte la mantega de cacauet, barrejant amb l’ajut d’una espàtula.
  1. Finalment, piquem la xocolata i l’afegim. Posem la barreja en una carmanyola i la deixem al congelador. Cada 40 minuts treu-ho i remou per trencar el gel. Repeteix l’operació 2 o 3 cops més.

Per acompanyar el gelat, prepararem un crocant espectacular de la següent manera:

  1. Pre-escalfa el forn a 180°
  1. Amb les mans barreja el sucre, la mantega i la farina en un bol fins a fer grumolls
  1. En una safata central del forn posa els grumolls (fent servir paper vegetal perquè no s’enganxi)
  1. Espera que quedin daurades i deixa-les refredar

3. Gelat de xocolata i avellanes

Ingredients:

  • 250 g d’avellanes crues o torrades
  • 4 tasses d’aigua (o llet de coco)
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 2 cullerades de farina d’arròs
  • 2 cullerades de sucre

Anem per feina?

  1. Comencem remullant les avellanes en aigua durant unes 4 hores (si vas curt de temps, sempre pots escurçar una mica, però mai menys de 20 minuts).
  1. Un cop hagi passat el temps, escalfa l’aigua amb les avellanes fins a bullir, deixa-ho refredar i passa-ho per la liquadora.
  1. D’altra banda, barreja farina d’arròs, dues cullerades de cacau, dues de sucre i dues més d’oli d’oliva verge extra amb les quatre tasses d’aigua (o de llet de coco, com prefereixis). Escalfa-ho sense arribar a bullir i després barreja-ho amb el que has liquat abans.
  1. Deixa-ho refredar. Posa-ho al congelador i remena cada hora i mitja fins que estigui completament congelat. Abans de gaudir del resultat, intenta treure’l amb una mica d’antelació!