3 gelats sense làctics per treure’t la calor!
Avui dia, malauradament, cada cop es veuen més casos d’intolerància a la lactosa. Si aquest és el teu cas, no deixis que et privi d’un dels plaers més grans de l’estiu: els gelats! Et portem unes receptes perquè puguis fer-te tu mateix uns gelats espatarrants sense làctics. Quan vegis la pinta que fan no et podràs resistir, comencem?
1. Gelat de plàtan i gingebre
Ingredients:
- 2 plàtans congelats
- 1 cm de gingebre
- 250 g d’anacards
- 2 cullerades de suc de llimona
- 2-4 cullerades de llet d’ametlles
Com es fa?
- És molt i molt fàcil! Retira prèviament els ingredients congelats perquè perdin una mica de duresa.
- Després, només necessites afegir tots els ingredients a la liquadora, fent servir dues cullerades soperes de llet d’ametlles. Si veus que necessites una mica més perquè acabi de lligar, sigues pacient: afegeix-les, però segueix liquant fins a aconseguir una bona consistència.
- Si no l’has de prendre al moment, pots tornar-lo a congelar, però recorda: tornar a liquar-lo abans de menjar… Així serà irresistible! Pots afegir uns nabius com a toc final 😉
2. Gelat de mantega de cacauet
Ingredients:
- 500 g de mantega de cacauet
- 250 g de nata vegetal per muntar ensucrada
- 75 g de xocolata negra
- 50 g de farina
- 35 g de margarina
- 1 cullerada sopera de sucre
Som-hi!
- Primer muntarem la nata, que estarà ben freda abans de començar i si podem fer-ho en un recipient metàl·lic fred, mooolt millor.
- Un cop muntada, afegirem amb molt de compte la mantega de cacauet, barrejant amb l’ajut d’una espàtula.
- Finalment, piquem la xocolata i l’afegim. Posem la barreja en una carmanyola i la deixem al congelador. Cada 40 minuts treu-ho i remou per trencar el gel. Repeteix l’operació 2 o 3 cops més.
Per acompanyar el gelat, prepararem un crocant espectacular de la següent manera:
- Pre-escalfa el forn a 180°
- Amb les mans barreja el sucre, la mantega i la farina en un bol fins a fer grumolls
- En una safata central del forn posa els grumolls (fent servir paper vegetal perquè no s’enganxi)
- Espera que quedin daurades i deixa-les refredar
3. Gelat de xocolata i avellanes
Ingredients:
- 250 g d’avellanes crues o torrades
- 4 tasses d’aigua (o llet de coco)
- 2 cullerades de cacau en pols
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 2 cullerades de farina d’arròs
- 2 cullerades de sucre
Anem per feina?
- Comencem remullant les avellanes en aigua durant unes 4 hores (si vas curt de temps, sempre pots escurçar una mica, però mai menys de 20 minuts).
- Un cop hagi passat el temps, escalfa l’aigua amb les avellanes fins a bullir, deixa-ho refredar i passa-ho per la liquadora.
- D’altra banda, barreja farina d’arròs, dues cullerades de cacau, dues de sucre i dues més d’oli d’oliva verge extra amb les quatre tasses d’aigua (o de llet de coco, com prefereixis). Escalfa-ho sense arribar a bullir i després barreja-ho amb el que has liquat abans.
- Deixa-ho refredar. Posa-ho al congelador i remena cada hora i mitja fins que estigui completament congelat. Abans de gaudir del resultat, intenta treure’l amb una mica d’antelació!