Plats saludables per recuperar-te de les festes
Que bé que hem menjat aquests dies (potser massa i tot)! Si tu també ets dels que prefereix fer bondat al gener per recuperar-te dels excessos, segueix llegint, que et portem les millors receptes saludables.
Sunomono
Aquesta amanida de cogombre és un plat típic japonès lleuger i saborós. Si vols fer-la encara més sana, pots reduir o eliminar el sucre i moderar la sal, ja que la soja ja és salada.
Ingredients:
- 2 cogombres
- 2 c/p de vinagre d’arròs
- 2 c/p de salsa de soja
- 1 c/p de sucre
- 1 c/p de sèsam
- Sal
- Flocs de bitxo
Preparació:
- Lamina finament un parell de cogombres.
- Afegeix sal i deixa’ls reposar 5 minuts.
- Cola el líquid que hauran deixat anar.
- Fes una vinagreta amb el vinagre d’arròs, la salsa de soja, el sucre i el sèsam.
- Incorpora-hi el cogombre i remena-ho bé.
- Serveix amb una mica de picant.
Crema de coliflor amb poma
Les cremes de verdures són un clàssic de les dietes. Aquesta està feta amb ingredients senzills, naturals i rics en nutrients!
Ingredients:
- 1 ceba
- 1 coliflor
- 1 poma
- 1 polsim de nou moscada
- Sal i pebre al gust
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Sofregeix la ceba tallada a juliana en una mica d’oli.
- Afegeix la coliflor tallada en arbrets.
- Deixa-ho cuinar uns 5 minuts i afegeix la poma tallada en vuit parts, la nou moscada i salpebra.
- Cobreix amb aigua i deixa bullir uns 25 minuts.
- Tritura la crema ben fina.
Bacallà amb carxofes
Prepara la cassola, que cuinarem una recepta boníssima, equilibrada i rica en nutrients essencials: el bacallà és una font excel·lent de proteïnes de gran qualitat i àcids grassos omega-3, i les carxofes ens aporten molta fibra.
Ingredients:
- 4 talls de llom de bacallà
- 3 carxofes
- 4 o 5 grans d’all
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 1 branca de julivert
- 1 grapat d’ametlles
- 1 ou dur (opcional)
- Sal i oli
Preparació:
- En una paella amb una mica d’oli, fregeix les carxofes. Treu-les de la paella i posa-les a sobre de paper absorbent o aboca-les a un colador per eliminar l’excés d’oli.
- En una altra paella posa una mica d’oli i daura els grans d’all perquè l’oli n’agafi el sabor. Retira els alls. En el mateix oli, fregeix el bacallà que prèviament hauràs enfarinat. Reserva.
- En una cassola fes un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Mentrestant, prepara una picada amb les ametlles i el julivert (si vols, pots afegir a la picada un gra d’all, això ja depèn de si vols que quedi amb més gust d’all).
- Quan el sofregit estigui fet, afegeix la picada, dona un parell de voltes i aboca-hi una mica d’aigua. Quan arranqui el bull, deixa que bulli durant 5 minuts.
- Afegeix el bacallà i les carxofes i deixa coure durant 5 minuts més.
- Si vols, a l’últim moment afegeix un ou dur tallat a quarts.
Esperem que aquestes receptes t’ajudin a enterrar el clixé que diu que els plats saludables no poden ser deliciosos! Trobaràs tots els ingredients per fer-les a les nostres botigues i a la web de compra.
I si també vols cuidar-te a la feina, fes un cop d’ull a aquestes maneres sanes de picar mentre treballes.