El nostre blog

Publicado el dia

Plats saludables per recuperar-te de les festes

Que bé que hem menjat aquests dies (potser massa i tot)! Si tu també ets dels que prefereix fer bondat al gener per recuperar-te dels excessos, segueix llegint, que et portem les millors receptes saludables.

Sunomono

Aquesta amanida de cogombre és un plat típic japonès lleuger i saborós. Si vols fer-la encara més sana, pots reduir o eliminar el sucre i moderar la sal, ja que la soja ja és salada.

​Ingredients:

  • 2 cogombres
  • 2 c/p de vinagre d’arròs
  • 2 c/p de salsa de soja
  • 1 c/p de sucre
  • 1 c/p de sèsam
  • Sal
  • Flocs de bitxo

Preparació:

  1. Lamina finament un parell de cogombres.
  2. Afegeix sal i deixa’ls reposar 5 minuts.
  3. Cola el líquid que hauran deixat anar.
  4. Fes una vinagreta amb el vinagre d’arròs, la salsa de soja, el sucre i el sèsam.
  5. Incorpora-hi el cogombre i remena-ho bé.
  6. Serveix amb una mica de picant.

Crema de coliflor amb poma

Les cremes de verdures són un clàssic de les dietes. Aquesta està feta amb ingredients senzills, naturals i rics en nutrients!

​Ingredients:

  • 1 ceba
  • 1 coliflor
  • 1 poma
  • 1 polsim de nou moscada
  • Sal i pebre al gust
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Sofregeix la ceba tallada a juliana en una mica d’oli.
  2. Afegeix la coliflor tallada en arbrets.
  3. Deixa-ho cuinar uns 5 minuts i afegeix la poma tallada en vuit parts, la nou moscada i salpebra.
  4. Cobreix amb aigua i deixa bullir uns 25 minuts.
  5. Tritura la crema ben fina.

Bacallà amb carxofes

Prepara la cassola, que cuinarem una recepta boníssima, equilibrada i rica en nutrients essencials: el bacallà és una font excel·lent de proteïnes de gran qualitat i àcids grassos omega-3, i les carxofes ens aporten molta fibra.

​Ingredients:

  • 4 talls de llom de bacallà
  • 3 carxofes
  • 4 o 5 grans d’all
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets
  • 1 branca de julivert
  • 1 grapat d’ametlles
  • 1 ou dur (opcional)
  • Sal i oli

Preparació:

  1. En una paella amb una mica d’oli, fregeix les carxofes. Treu-les de la paella i posa-les a sobre de paper absorbent o aboca-les a un colador per eliminar l’excés d’oli.
  2. En una altra paella posa una mica d’oli i daura els grans d’all perquè l’oli n’agafi el sabor. Retira els alls. En el mateix oli, fregeix el bacallà que prèviament hauràs enfarinat. Reserva.
  3. En una cassola fes un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Mentrestant, prepara una picada amb les ametlles i el julivert (si vols, pots afegir a la picada un gra d’all, això ja depèn de si vols que quedi amb més gust d’all).
  4. Quan el sofregit estigui fet, afegeix la picada, dona un parell de voltes i aboca-hi una mica d’aigua. Quan arranqui el bull, deixa que bulli durant 5 minuts.
  5. Afegeix el bacallà i les carxofes i deixa coure durant 5 minuts més.
  6. Si vols, a l’últim moment afegeix un ou dur tallat a quarts.

Esperem que aquestes receptes t’ajudin a enterrar el clixé que diu que els plats saludables no poden ser deliciosos! Trobaràs tots els ingredients per fer-les a les nostres botigues i a la web de compra.

I si també vols cuidar-te a la feina, fes un cop d’ull a aquestes maneres sanes de picar mentre treballes.