Cassoleta de Quaresma
Preparat per les vacances de Setmana Santa? I si les aprofites per cuinar un plat molt típic d’aquests dies? Et presentem la cassoleta de Quaresma, molt típica de Divendres Sant. Vols aprendre a fer-la?
Apunta, això és tot el que necessites:
· 6 talls de llom de bacallà dessalat
· 4 ous
· 2 tomàquets
· 1 ceba
· 1 grapat de pèsols congelats
· 2 alls
· 1 llesca de pa torrat
· Julivert
· Farina
· Oli d’oliva
· Sal
Som-hi?
- Deixa els ous a bullir durant 10 minuts.
- Mentrestant, enfarina el bacallà i fregeix-lo una mica en una cassola amb oli d’oliva, començant per on té la pell.
- Talla les carxofes a quarts, enfarina-les i fregeix-les, aprofitant l’oli de la cassola del bacallà.
- Sofregeix la ceba ratllada i els tomàquets a la cassola.
- Descongela els pèsols i afegeix-los a la cassola, juntament amb les carxofes, que ja les tenies reservades.
- Pela els alls i posa’ls en un morter, afegeix una mica de sal, julivert i la llesca de pa a trossets. Pica-ho tot i afegeix aigua fins dalt. Aboca-ho a la cassola i deixa-ho 5 minuts.
- Per acabar, pela els ous durs i afegeix-los al bacallà a la cassola. Deixa-ho uns minuts més i ja ho tens… Per sucar-hi pa! 😉
Ara només et queda pensar a qui convidaràs a tastar aquesta joia gastronòmica que ens ha deixat la història. Bon profit!