3 receptes sorprenents per redescobrir el bacallà
S’acosta Setmana Santa i, durant aquesta època, és tradició menjar bacallà. Si tens pensat passar per les nostres peixateries a comprar bacallà o ja ho has fet i vols trobar noves maneres de gaudir-ne, ets al lloc correcte!
Avui et presentem algunes receptes innovadores perquè sorprenguis amb un producte ben tradicional. T’hi apuntes?
“Burritos” de bacallà noruec tradicional
Ingredients (4 persones)
- 600 g de filet de bacallà
- 1 bitxo verd
- 1 gra d’all
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- 1 cullerada de mantega
Per servir
- Enciam iceberg
- Formatge quark
- Una mica de fonoll
- 8 tomàquets cherries
- 8 “tortillas”
Preparació
1 Talla en tires els filets de bacallà, prèviament dessalat.
2 Pica l’all molt fi i passa’l per la paella amb oli d’oliva fins que quedi dauradet.
3 Afegeix el bacallà i deixa’l coure 3 minuts per cada costat.
4 Talla els tomàquets cherries i pica el fonoll i l’enciam.
5 Posa-ho tot sobre les “tortillas” amb el formatge quark i enrotlla-ho. Si vols, també hi pots afegir puré de patates perquè sigui més cremós.
Pintxos de brandada de bacallà amb figues
Ingredients
- 2 patates
- 150 g de bacallà esqueixat
- 75 ml de nata líquida
- ½ ceba
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
- Torradetes de pa
- Figues
- Ratlladura de llimona
Preparació
1 Abans de tot, prepara la brandada. Per fer-ho, renta les patates i posa-les al microones en un plat amb una mica d’aigua. Deixa-ho coure 10 minuts. Un cop cuites, s’han de pelar i tallar a daus.
2 Per una altra banda, salteja la ceba tallada a trosses petits en oli d’oliva. Hi afegeixes el bacallà esmicolat i dessalat i ho cuines durant 10 minuts.
3 Afegeix les patates i aixafa-ho amb una forquilla perquè quedi tot ben barrejat.
4 Per últim, aboca-hi la nata líquida, la sal i el pebre i cuina-ho fins que quedi un puré. Ho pots passar per la batedora perquè quedi més fi.
5 Per muntar el pintxo, posa sobre les torrades la brandada de bacallà, una mica de pela de llimona ratllada, un tall de figa i gotes d’oli.
Espaguetis amb bacallà
Ingredients (4 persones)
- 600 g d’espaguetis
- 8 rodanxes de carbassó
- 500 g de bacallà
- 3 grans d’all esclafats
- Romaní o timó
- Julivert
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 2 cullerades de salsa de peix
- Ratlladura d’una llima
- 1 culleradeta d’oli de trufes
- 3 cullerades d’aigua
- Safrà
- Pebre negre
- Sal
Preparació:
1 Comença per fer la marinada. Posa en un morter el julivert, el romaní o timó, l’all, l’oli, la salsa, la ratlladura de llima, l’aigua, l’oli de trufes, el safrà, el pebre negre i la sal. Pica-ho bé perquè quedi tot ben barrejat i banya-hi el bacallà.
2 Bull aigua en una cassola i fes-hi els espaguetis com de costum.
3 En una altra cassola, escalfa l’oli i cou-hi el bacallà i les rodanxes de carbassó. Al cap de cinc minuts hi pots abocar la pasta i una mica de mantega per acabar de coure-ho tot junt. No deixis de remoure-ho fins que estigui al punt!
Què t’han semblat aquestes idees? Pots trobar més receptes amb bacallà aquí. En tens alguna altra de ben innovadora? Comenta’ns-la al post de les nostres xarxes.