El nostre blog

Publicado el dia

Pastissos per endolcir-te el dia

Qui pot resistir-se a un bon pastís? Ja sigui per celebrar un aniversari, sorprendre algú especial o simplement per donar-te un caprici, un pastís casolà sempre és una bona idea!

Cheesecake de maduixes

Aprofita que les maduixes estan de temporada per fer el pastís més romàntic i deliciós que tastaràs mai.

Ingredients

  • 350 g de maduixes
  • 200 g de formatge en crema
  • 400 g de mascarpone
  • 200 ml de nata per muntar
  • 100 g de sucre
  • 5 fulles de gelatina neutra
  • 20 galetes tipus “Maria”
  • 75 g de mantega desfeta

Preparació

  1. Folra el motlle i reserva’l.
  2. Per preparar la base, tritura les galetes i afegeix-hi la mantega. Barreja bé i posa-ho al motlle. Amb l’ajuda d’una cullera, apreta-ho perquè quedi ben compacte. Porta-ho a la nevera.
  3. Hidrata les fulles de gelatina amb aigua freda durant uns 10 minuts.
  4. Ves preparant el farcit. Primer, neteja i trosseja les maduixes. Posa-les en un bol amb la nata i el sucre i tritura-les bé.
  5. Afegeix-hi els formatges i bat fins a obtenir una barreja homogènia.
  6. En un cassó, posa dues cullerades de la massa i escalfa-ho sense que arribi a bullir. Quan estigui calent, posa-hi les fulles de gelatina ben escorregudes. Barreja-ho fins que es desfaci. Posa-hi dues cullerades més de massa perquè s’atemperi abans de tornar a afegir-ho al farcit.
  7. Aboca la massa sobre la base de galetes i porta-ho a la nevera. Et recomanem fer aquest pastís d’un dia per l’altre i decorar-lo amb maduixes tallades en forma de cor.

Flaugnarde de pera


Flaug…què? La flaugnarde (o flognarde) és un pastís de fruita de la cuina occitana. Tradicionalment es fa amb pomes, però ja veuràs que bo que queda amb peres!

Ingredients:

  • 4 peres
  • 4 ous
  • 125 g de sucre
  • 80 g de farina
  • 250 ml de llet
  • 1 polsim de sal
  • 1 cc d’extracte de vainilla
  • 60 g de mantega
  • Sucre llustre

Preparació:

  1. Barreja els ous amb el sucre, la farina, la llet i una mica de vainilla.
  2. Deixa que la mescla reposi mitja hora a la nevera.
  3. Pela i talla les peres ben fines.
  4. Unta el motlle amb mantega i reparteix la pera per damunt.
  5. Cobreix amb la barreja que has fet abans i posa-ho uns 35 minuts al forn a 180 ºC.
  6. Deixa que es refredi una mica.
  7. Cobreix amb sucre llustre.
  8. I a gaudir!

Pastís de poma Golden

Si la poma et fa pensar en temptacions, imagina’t aquest pastís fet de Golden!

Ingredients:

  • 200 g de farina
  • 200 g de mantega pomada
  • 175 g de sucre
  • 4 ous
  • 3 pomes Golden
  • 5 g de llevat químic
  • Un polsim de sal
  • Sucre llustre
  • Espècies al gust (canyella, nou moscada, gingebre, cardamom…)

Preparació:

  1. Separa els rovells de les clares. Blanqueja els rovells amb el sucre i, després, incorpora la mantega pomada i bat fins que s’integri bé.
  2. Afegeix la farina tamisada, el llevat, la sal i les espècies. Barreja-ho bé.
  3. Munta les clares a punt de neu i afegeix-les a la barreja anterior amb moviments suaus.
  4. Talla dues pomes a dauets petits i incorpora-les a la massa.
  5. Folra un motlle d’uns 20 cm amb paper de forn i posa-hi la massa.
  6. Talla l’altra poma a làmines fines i decora el pastís.
  7. Enforna a 180 ºC durant uns 35 minuts o fins que en punxar-lo, surti sec.
  8. Deixa refredar sobre una reixeta i, un cop fred, posa-hi sucre llustre.

Quina bona pinta! Si ja tens ganes de posar fil a l’agulla, recorda que trobaràs tots els ingredients per fer-los a la nostres botigues i a la web de compra:

Ets de dolços, però prefereixes la xocolata? Cap problema!