Pastís de poma Golden
Ara que tenim la poma Golden en temporada, és el moment ideal per cuinar-la de mil i unes maneres: és una de les pomes més versàtils que existeixen! Es caracteritza pel seu sabor dolç i suau i la seva textura cruixent, sucosa i refrescant, que s’oxida amb menys facilitat que altres varietats.
És una de les pomes més conreades a escala mundial. Va ser creada per un encreuament fortuït entre altres varietats de pomeres, possiblement les varietats Grimes Golden i Golden Reinette. I avui dia és una de les més conegudes i consumides.
El pastís que et portem avui és una delícia per aquests dies de fred. Té un toc especiat irresistible, i si l’acompanyes d’una tassa de beguda calenta, és la combinació perfecta per una tarda de tardor.
No dubtis a preparar-lo i a explicar-nos com t’ha quedat!
Ingredients:
- 200 g de farina
- 200 g de mantega pomada
- 175 g de sucre
- 4 ous
- 3 pomes Golden
- 5 g de llevat químic
- Un polsim de sal
- Sucre llustre
- Espècies al gust (canyella, nou moscada, gingebre, cardamom…)
Preparació:
- Separa els rovells de les clares. Blanqueja els rovells amb el sucre i, després, incorpora la mantega pomada i bat fins que s’integri bé.
- Afegeix la farina tamisada, el llevat, la sal i les espècies. Barreja-ho bé.
- Munta les clares a punt de neu i afegeix-les a la barreja anterior amb moviments suaus.
- Talla dues pomes a dauets petits i incorpora-les a la massa.
- Folra un motlle d’uns 20 cm amb paper de forn i posa-hi la massa.
- Talla l’altra poma a làmines fines i decora el pastís.
- Enforna a 180º durant uns 35 minuts o fins que en punxar-lo, surti sec.
- Deixa refredar sobre una reixeta i, un cop fred, posa-hi sucre llustre.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta pastís de poma Golden!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article per saber on va el menjar que no es ven a Plusfresc.