El nostre blog

Publicado el dia

Pastís de poma Golden

Ara que tenim la poma Golden en temporada, és el moment ideal per cuinar-la de mil i unes maneres: és una de les pomes més versàtils que existeixen! Es caracteritza pel seu sabor dolç i suau i la seva textura cruixent, sucosa i refrescant, que s’oxida amb menys facilitat que altres varietats.

És una de les pomes més conreades a escala mundial. Va ser creada per un encreuament fortuït entre altres varietats de pomeres, possiblement les varietats Grimes Golden i Golden Reinette. I avui dia és una de les més conegudes i consumides.

El pastís que et portem avui és una delícia per aquests dies de fred. Té un toc especiat irresistible, i si l’acompanyes d’una tassa de beguda calenta, és la combinació perfecta per una tarda de tardor.

No dubtis a preparar-lo i a explicar-nos com t’ha quedat!

Ingredients:

  • 200 g de farina
  • 200 g de mantega pomada
  • 175 g de sucre
  • 4 ous
  • 3 pomes Golden
  • 5 g de llevat químic
  • Un polsim de sal
  • Sucre llustre
  • Espècies al gust (canyella, nou moscada, gingebre, cardamom…)

Preparació:

  1. Separa els rovells de les clares. Blanqueja els rovells amb el sucre i, després, incorpora la mantega pomada i bat fins que s’integri bé.
  2. Afegeix la farina tamisada, el llevat, la sal i les espècies. Barreja-ho bé.
  3. Munta les clares a punt de neu i afegeix-les a la barreja anterior amb moviments suaus.
  4. Talla dues pomes a dauets petits i incorpora-les a la massa.
  5. Folra un motlle d’uns 20 cm amb paper de forn i posa-hi la massa.
  6. Talla l’altra poma a làmines fines i decora el pastís.
  7. Enforna a 180º durant uns 35 minuts o fins que en punxar-lo, surti sec.
  8. Deixa refredar sobre una reixeta i, un cop fred, posa-hi sucre llustre.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta pastís de poma Golden!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per saber on va el menjar que no es ven a Plusfresc.