Pastís de formatge Idiazàbal
El 30 de juliol se celebra el Dia Mundial del Pastís de Formatge i no volíem faltar a la cita per retre homenatge a una de les millors postres que existeixen!
Els primers registres sobre el pastís de formatge es remunten a l’any 230. Segons els escrits de l’època, per a preparar-lo calia únicament cuinar formatge triturat, mel i farina, deixar-lo refredar i servir. No obstant això, es creu que des de l’any 766 aC ja es consumia com a font d’energia en l’Antiga Grècia.
Es pot preparar de moltes maneres: fornejat, amb gelatina, amb base o sense, versionat en gotets, amb diverses melmelades i salses, de diversos sabors o, fins i tot, en format gelat. Totes són delicioses i no ens les acabaríem!
La versió que et portem avui té un sabor espectacular gràcies al formatge Idiazàbal, de gust intens, amb un toc lleugerament picant i amb un marcat caràcter a llet madurada d’ovella. De textura cremosa i untuosa, és una recepta per triomfar.
No dubtis a preparar-lo i a explicar-nos com t’ha quedat!
Ingredients:
- 500 g de formatge crema
- 100 g de formatge Idiazàbal
- 200 g de sucre
- 4 ous
- 1 c/s de farina
280 ml de nata líquida per a muntar
Preparació:
- Ratlla el formatge Idiazàbal.
- Bat tots els ingredients junts i posem la mescla en un motlle desmuntable, prèviament folrat amb paper de forn.
- Enforna’l a 220º durant 40-50 minuts.
- Apaga el forn i deixa que el pastís es refredi a dins.
- Guarda’l un mínim de 4 hores a la nevera abans de servir.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de pastís de formatge!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article per aprendre a fer uns gotets de pastís de formatge i maduixots.