Pastís de formatge
El pastís de formatge tal i com el coneixem es va inventar als Estats Units a finals del segle XIX. De fet és un dels menjars més icònics de Nova York! Però la seva història comença molt abans de l’aparició del formatge crema: hi ha indicis que ja se’n menjava a l’Antiga Grècia.
A nosaltres el pastís de formatge ens encanta per la seva textura suau i el seu gust que combina perfectament amb els fruits vermells que el coronen i la seva base de galetes. Si encara no domines aquest imprescindible, avui et deixem la recepta.
Ingredients per a la base:
- 300 g de galetes
- 75 g de mantega
- Sal
- Opcional: 1 cullerada de canyella en pols o essència de vainilla
Preparació de la base:
- Tritura les galetes amb un robot de cuina o posa-les dins d’una bossa per a aliments i fes servir una cullera per esmicolar-les.
- Desfés la mantega al microones i afegeix-la a les galetes, juntament amb la sal i la canyella o vainilla. Barreja-ho bé.
- Escampa la mescla per la base d’un motlle per a pastís i presiona bé.
- Fica al forn durant 10 minuts a 180ºC.
onceuponachef.com
Ingredients per al pastís:
- 8 ous
- 600 g de formatge crema
- 3 cullerades de farina de rebosteria
- 1 iogurt
- 500 g de crema de llet
- 200 g de sucre
- Confitura i fruits vermells al gust
Preparació del pastís:
- Bat els ous i el sucre fins que quedi una barreja espumosa i blanca.
- Afegeix el formatge, la farina, el iogurt i la crema de llet, i bat fins que quedi una mescla homogènia.
- Aboca la barreja sobre la base de galetes i introdueix-ho al forn durant 10 minuts a 200ºC. Et recomanem tapar el pastís amb paper d’alumini perquè no es cremi.
- Apaga el forn i deixa que es refredi. Al cap d’unes hores, quan estigui a temperatura ambient, posa’l a la nevera fins a l’endemà.
- Cobreix amb confitura i fruits vermells.
També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/postres/5-postres-o-berenars-facils-i-espectaculars/