Olivada verda i negra
Avui t’ensenyem a preparar dues receptes la mar de mediterrànies: l’olivada verda i l’olivada negra. L’olivada, patè d’olives o tapenade és un plat apte per a vegans que podem preparar molt fàcilment i que ens durà molt poc temps.
La part més complicada és treure el pinyol de les olives, la resta és bufar i fer ampolles. I com que és una recepta tan senzilla, pots jugar a afegir-hi el que t’agradi més: alfàbrega, farigola, pebre, mostassa, fruits secs… Tu tries!
L’olivada se sol acompanyar amb un bon pa o torrades, però també es pot servir amb crudités de verdura (pastanaga o api, per exemple), amanides o fins i tot carn i peix.
INGREDIENTS DE L’OLIVADA VERDA
- 150 g d’olives arbequines (o qualsevol tipus d’olives verdes, però les olives arbequines són especialment recomanables perquè són bastant grasses)
- 30 g d’oli d’oliva
INGREDIENTS DE L’OLIVADA NEGRA
- 150 g d’olives negres
- 30 g d’oli d’oliva
- Tàperes
- Suc de mitja llimona
- 1 gra d’all
- Orenga
PREPARACIÓ
- Treure el pinyol de les olives amb l’ajuda d’un ganivet.
- Triturar tots els ingredients en un processador d’aliments fins que ens quedi un paté de la textura desitjada.
- Servir-la amb pa, bastonets de verdura o al nostre gust. Si no la volem consumir al moment, també es pot conservar diversos dies a dins de la nevera en un recipient hermètic.
Si t’ha agradat aquest article, també t’agradarà aquest altre sobre 5 amanides per gaudir del verd.