El nostre blog

Publicado el dia

Olivada verda i negra

Avui t’ensenyem a preparar dues receptes la mar de mediterrànies: l’olivada verda i l’olivada negra. L’olivadapatè d’olives o tapenade és un plat apte per a vegans que podem preparar molt fàcilment i que ens durà molt poc temps. 

La part més complicada és treure el pinyol de les olives, la resta és bufar i fer ampolles. I com que és una recepta tan senzilla, pots jugar a afegir-hi el que t’agradi més: alfàbrega, farigola, pebre, mostassa, fruits secs… Tu tries! 

L’olivada se sol acompanyar amb un bon pa o torrades, però també es pot servir amb crudités de verdura (pastanaga o api, per exemple)amanides o fins i tot carn i peix. 

INGREDIENTS DE L’OLIVADA VERDA 

  • 150 g d’olives arbequines (o qualsevol tipus d’olives verdes, però les olives arbequines són especialment recomanables perquè són bastant grasses) 
  • 30 g d’oli d’oliva 

INGREDIENTS DE L’OLIVADA NEGRA 

  • 150 g d’olives negres 
  • 30 g d’oli d’oliva 
  • Tàperes 
  • Suc de mitja llimona 
  • 1 gra d’all 
  • Orenga 

PREPARACIÓ 

  1. Treure el pinyol de les olives amb l’ajuda d’un ganivet. 
  2. Triturar tots els ingredients en un processador d’aliments fins que ens quedi un paté de la textura desitjada. 
  3. Servir-la amb pa, bastonets de verdura o al nostre gust. Si no la volem consumir al moment, també es pot conservar diversos dies a dins de la nevera en un recipient hermètic. 

Si t’ha agradat aquest article, també t’agradarà aquest altre sobre 5 amanides per gaudir del verd.