Musclos en escabetx
Avui et portem la recepta estrella de moltes taules d’aperitius! Els musclos en escabetx, una delícia plena de sabor i molt més fàcils de fer del que semblen.
Aquests els hem preparat amb musclos prèviament cuits al nostre forn de peix, recorda que t’ho fem de manera gratuïta i ens queden al punt exacte de cocció. Si ho prefereixes, també els pots comprar i coure’ls després a casa. Només cal que els coguis tapats uns 3 o 5 minuts per tenir-los llestos.
Serveix-los a taula amb unes patates fregides i gaudeix d’una combinació de luxe amb el cruixent de les patates i l’escabetx amb toc avinagrat i especiat dels musclos.
No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!
Ingredients:
- 1 kg de musclos amb el seu suc
- 2 fulles de llorer
- 4 alls
- 100 ml de vinagre de vi blanc
- 100 ml de vi blanc
- 150 g d’oli d’oliva verge extra
- 1 c/s de pebre roig dolç
- Grans de pebre
Preparació:
- Posa una mica d’oli en un cassó i incorpora-hi els alls aixafats, el llorer i els grans de pebre. Ho deixem a foc mitjà uns 5 minuts per aromatitzar l’oli.
- Hi afegim el vi blanc, el vinagre i el pebre roig i ho deixem reduir uns 10 minuts a foc viu.
- Ho retirem del foc, afegim l’oli restant i ho reservem.
- Traiem la closca dels musclos que ens hem endut cuits del forn de peix gratuït de Plusfresc, cosa que ens facilitarà molt la feina.
- Els posem en un recipient hermètic i els cobrim amb l’escabetx encara tebi que hem preparat prèviament.
- Ho deixem reposar d’un dia per l’altre a la nevera abans de menjar-los.
Esperem que gaudeixis d’aquests musclos en escabetx!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar el sunomono, l’amanida japonesa de cogombre.