El nostre blog

Publicado el dia

Menú monocolor: taronja

Es pot fer un àpat amb entrant, segon i postres del mateix color i que no quedi avorrit? I tant! T’ho demostrem avui amb aquest menú taronja.

Crema de carabassa amb moniato i rossinyols

Comencem per una crema feta amb productes de temporada.

Ingredients:

  • Carabassa
  • Moniato
  • Ceba
  • Llorer
  • Rossinyols
  • All i julivert
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació:

  1. Talla la ceba a mitges llunes i salteja-la amb oli i una mica de sal.
  2. Quan vegis que la ceba ja està ben dauradeta, afegeix-hi la carabassa i el moniato en daus.
  3. Cobreix-ho amb aigua i afegeix-hi una fulla de llorer.
  4. Treu el llorer, posa-hi una mica de pebre i tritura-ho.
  5. A banda, sofregeix els rossinyols amb un pessic de sal. Espera que deixin anar tota l’aigua i afegeix-hi l’all picat i un raig d’oli. Quan estiguin ben fets, posa-hi el julivert picat, una mica de sal si cal, i barreja bé.
  6. Serveix la crema amb una o dues cullerades de bolets per plat.

Arròs caldós amb llamàntol

Gaudeix d’aquesta recepta digna d’un rei.

Ingredients:

  • 400g d’arròs rodó
  • 1,5l de brou de peix
  • 2 llamàntols crus
  • 2 cebes grosses
  • 2 grans d’all
  • 2 pebrots vermells
  • 3 tomàquets
  • ½ vas de vi blanc
  • 2 cullerades de pebrot xoricer o la carn d’una nyora
  • Sal
  • Pebre
  • Caiena mòlta o bitxo
  • Oli d’oliva

Preparació:

  1. Talla els llamàntols pel cap i les potes i marca’ls a una paella amb oli fins que quedin d’un color taronja intens. Reserva’ls.
  2. Ves cuinant les cebes i els alls. Quan la ceba comenci a fer-se, afegeix-hi els pebrots, una mica de sal, caiena i pebre.
  3. Afegeix-hi els tomàquets triturats i cuina-ho uns minuts.
  4. Incorpora-hi també el pebrot xoricer o la nyora i el vi blanc. Deixa que es vagi fent fins que s’evapori l’alcohol.
  5. Tritura-ho fins que quedi ben fi.
  6. Talla el llamàntol a trocets perquè sigui més fàcil de menjar.
  7. Afegeix el brou a les verdures triturades i cuina a foc lent.
  8. Agrega els llamàntols i rectifica de sal.
  9. Quan bulli, posa-hi l’arròs i cuina-ho 18 minuts a foc mig/baix.
  10. Deixa-ho reposar 3 minuts i bon profit!

Panna cotta amb gelatina de taronja i fruits vermells

I per postres, aquesta recepta tan vistosa i deliciosa.

Ingredients:

Panna cotta:

  • 400 ml de nata per montar
  • 100 g de sucre
  • 100 ml de llet
  • 5 làmines de gelatina (o 7 g si és en pols)

Gelatina de taronja

  • 400 ml de suc de taronja
  • 60 ml de suc de llima o llimona
  • 45 g de sucre
  • 5 làmines de gelatina (o 7 g si és en pols)

Compota de fruits vermells

  • 200 ml d’aigua
  • 7 cullerades de sucre
  • 100 g de fruits vermells

Preparació:

  1. Posa la gelatina en aigua freda 5 minuts.
  2. Escalfa a foc mig la llet, la nata i el sucre. Quan comenci a bullir introdueix-hi la gelatina escorreguda.
  3. Inclina els vasets (per exemple, amb un motlle per a cupcakes) i distribueix entre ells la panna cotta. Fica-ho al frigorífic.
  4. Per fer la gelatina de taronja, el mateix, posa la gelatina en aigua freda 5 minuts.
  5. Escalfa una part dels sucs amb el sucre i, quan bulli, afegeix-hi la gelatina escorreguda. Després incorpora-hi la resta dels sucs i ves removent.
  6. Treu els vasets de la nevera, posa’ls drets i cobreix-los amb la gelatina de taronja. Deixa que es refredin a la nevera durant 4 h com a mínim.
  7. Escalfa aigua, sucre i els fruits vermells i deixa que bulli a foc mig durant uns 3 minuts fins que la barreja es torni més densa.
  8. Deixa que es refredi i posa’n una cullerada per sobre de les panna cottes amb uns quants nabius.

Què, com ens n’hem ensortit? T’atreveixes a crear el teu propi menú taronja?