Menú monocolor: taronja
Es pot fer un àpat amb entrant, segon i postres del mateix color i que no quedi avorrit? I tant! T’ho demostrem avui amb aquest menú taronja.
Crema de carabassa amb moniato i rossinyols
Comencem per una crema feta amb productes de temporada.
Ingredients:
- Carabassa
- Moniato
- Ceba
- Llorer
- Rossinyols
- All i julivert
- Aigua
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
Preparació:
- Talla la ceba a mitges llunes i salteja-la amb oli i una mica de sal.
- Quan vegis que la ceba ja està ben dauradeta, afegeix-hi la carabassa i el moniato en daus.
- Cobreix-ho amb aigua i afegeix-hi una fulla de llorer.
- Treu el llorer, posa-hi una mica de pebre i tritura-ho.
- A banda, sofregeix els rossinyols amb un pessic de sal. Espera que deixin anar tota l’aigua i afegeix-hi l’all picat i un raig d’oli. Quan estiguin ben fets, posa-hi el julivert picat, una mica de sal si cal, i barreja bé.
- Serveix la crema amb una o dues cullerades de bolets per plat.
Arròs caldós amb llamàntol
Gaudeix d’aquesta recepta digna d’un rei.
Ingredients:
- 400g d’arròs rodó
- 1,5l de brou de peix
- 2 llamàntols crus
- 2 cebes grosses
- 2 grans d’all
- 2 pebrots vermells
- 3 tomàquets
- ½ vas de vi blanc
- 2 cullerades de pebrot xoricer o la carn d’una nyora
- Sal
- Pebre
- Caiena mòlta o bitxo
- Oli d’oliva
Preparació:
- Talla els llamàntols pel cap i les potes i marca’ls a una paella amb oli fins que quedin d’un color taronja intens. Reserva’ls.
- Ves cuinant les cebes i els alls. Quan la ceba comenci a fer-se, afegeix-hi els pebrots, una mica de sal, caiena i pebre.
- Afegeix-hi els tomàquets triturats i cuina-ho uns minuts.
- Incorpora-hi també el pebrot xoricer o la nyora i el vi blanc. Deixa que es vagi fent fins que s’evapori l’alcohol.
- Tritura-ho fins que quedi ben fi.
- Talla el llamàntol a trocets perquè sigui més fàcil de menjar.
- Afegeix el brou a les verdures triturades i cuina a foc lent.
- Agrega els llamàntols i rectifica de sal.
- Quan bulli, posa-hi l’arròs i cuina-ho 18 minuts a foc mig/baix.
- Deixa-ho reposar 3 minuts i bon profit!
Panna cotta amb gelatina de taronja i fruits vermells
I per postres, aquesta recepta tan vistosa i deliciosa.
Ingredients:
Panna cotta:
- 400 ml de nata per montar
- 100 g de sucre
- 100 ml de llet
- 5 làmines de gelatina (o 7 g si és en pols)
Gelatina de taronja
- 400 ml de suc de taronja
- 60 ml de suc de llima o llimona
- 45 g de sucre
- 5 làmines de gelatina (o 7 g si és en pols)
Compota de fruits vermells
- 200 ml d’aigua
- 7 cullerades de sucre
- 100 g de fruits vermells
Preparació:
- Posa la gelatina en aigua freda 5 minuts.
- Escalfa a foc mig la llet, la nata i el sucre. Quan comenci a bullir introdueix-hi la gelatina escorreguda.
- Inclina els vasets (per exemple, amb un motlle per a cupcakes) i distribueix entre ells la panna cotta. Fica-ho al frigorífic.
- Per fer la gelatina de taronja, el mateix, posa la gelatina en aigua freda 5 minuts.
- Escalfa una part dels sucs amb el sucre i, quan bulli, afegeix-hi la gelatina escorreguda. Després incorpora-hi la resta dels sucs i ves removent.
- Treu els vasets de la nevera, posa’ls drets i cobreix-los amb la gelatina de taronja. Deixa que es refredin a la nevera durant 4 h com a mínim.
- Escalfa aigua, sucre i els fruits vermells i deixa que bulli a foc mig durant uns 3 minuts fins que la barreja es torni més densa.
- Deixa que es refredi i posa’n una cullerada per sobre de les panna cottes amb uns quants nabius.
Què, com ens n’hem ensortit? T’atreveixes a crear el teu propi menú taronja?