Llonganissa amb pomes caramel·litzades
La recepta que et portem avui està elaborada amb dos productes típicament lleidatans: la llonganissa i la poma. Un plat molt senzill, que té com a protagonistes dos ingredients que s’acompanyen a la perfecció.
Per una banda, la llonganissa de la Carme, un dels productes que fem a Plusfresc del que estem més orgullosos! Ja fa uns quants anys que la senyora Carme la va crear i des de llavors la tenim a les nostres botigues. Encara ara continua mantenint la mateixa essència del primer dia i és un dels nostres productes estrella!
Per altra banda, la poma de Lleida. En aquest cas, de la varietat Golden, de polpa blanca i molt ferma, amb un sabor dolç molt refrescant. És la varietat preferida per cuinar perquè reté la seva forma i el seu deliciós i suau sabor quan s’enforna o es cuina.
Juntes, conformen un plat fantàstic, on es combina el dolç i el salat, cuinat per les magistrals mans de la nostra amiga Dolors Mateu.
No dubtis a preparar aquesta recepta i a explicar-nos com t’ha quedat!
Ingredients:
- 2 llonganisses de la Carme
- 3 pomes Golden
- 1 ceba gran
- 1 porro
- 3 cs de sucre
- 50 ml de moscatell
- 100 ml de conyac
- 250 ml de brou
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Marca les llonganisses en una paella amb una mica d’oli. Reserva-les.
- En el mateix oli sofregeix la ceba i el porro picats amb una mica de sal uns 10 minuts.
- Afegeix les pomes tallades en vuit trossos i cou-les uns 5 minuts tapades.
- Posa-hi tres cullerades de sucre, el moscatell i deixa coure 5 minuts més tapat.
- Incorpora les llonganisses, el conyac i cuina-les un parell de minuts.
- Posa-hi el brou i cou 10 minuts més tapat.
- Serveix les botifarres amb la salsa i les pomes.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de llonganissa amb pomes caramel·litzades!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article sobre la nostra carn de la marca 100% Criat a Lleida.