Llenguado Veronique: la suavitat del peix blanc amb la dolçor del raïm
El llenguado és un dels peixos més habituals de la nostra apreciada dieta mediterrània; té un gust i una textura tan suaus que fan que agradi a tots els comensals (fins i tot a la canalla: no falla!) i que sigui perfecte per combinar amb altres sabors… I és que al peix blanc, sempre li queda bé una mica de color!
Llimona, oli i juliverts són els acompanyants del llenguado més tradicionals. Li donen un toc refrescant i a més és una recepta molt fàcil de preparar, però avui t’animem a fer una cosa més original!
Aprofitem que és temporada de raïm verd i cuinem una recepta dolça i deliciosa: coneixes el llenguado Veronique? Obra icònica d’August Escoffier, un dels chefs francesos més importants de la història, el llenguado Veronique és un plat tan bo com bonic 😉
Ingredients:
8 filets de 75g. de llenguado
600ml. de brou de peix
85ml. de vermut sec
100ml. de Verjus
1 got de vi blanc sec
300ml. de nata
Suc de llimona espremut
30 grans de raïm verd sense llavors
1 cullerada d’estragó picat
1 cullerada de cibulet
Sal, pebre negre mòlt i mantega
Preparació:
Assaonem lleugerament els filets de llenguado per tots dos costats i els dobleguem per la meitat amb la pell cap a dintre.
Col·loquem un al costat de l’altre en una paella amb mantega. Aboquem per damunt: el brou, el vi blanc, el Verjus i el vermut, i ho cuinem a foc suau durant 8-10 minuts, fins que els filets de peix estiguin llests.
Retirem el peix en un plat i portem el líquid a ebullició fins a reduir unes sis cullerades. Agreguem la nata i el suc de llimona, i cuinem a foc lent fins que espesseixi a una consistència que ens agradi per cobrir els filets.
Afegim els grans de raïm, tallats per la meitat i sense llavors, i els filets de peix a la salsa i escalfem bé.
Agreguem l’estragó picat i el cibulet, assaonem al gust… I servim immediatament! Boníssim, suavíssim i dolcíssim!