Les millors receptes amb orada
De carn tendra i saborosa, aquest peix semi gras, propi del Mediterrani, aporta pocs greixos i una gran quantitat de nutrients. Per la seva versatilitat a la cuina, l’orada és un dels peixos preferits de la majoria de cases. Per treure-li partit, avui et portem un munt de receptes irresistibles!
Cebiche d’orada
Un plat perfecte per a dies en els quals no ve de gust encendre un foc, és el cebiche. Amb un peix com l’orada, podem prendre’ns la llicència del plat original i preparar una versió molt fresca i nutritiva afegint fins i tot poma i mango, que combinen de meravella amb peixos i mariscos.
Orada a la donostiarra
L’orada és un peix ideal per fer al forn perquè en tenir una carn semi grassa que no requereix massa exactitud a l’hora d’enfornar-la, encara que et passis uns minuts, difícilment quedarà seca. El toc de gràcia d’aquesta recepta és l’allada que posarem al damunt, senzillament deliciosa!
Ingredients:
- 2 orades obertes (amb l’espina en un dels costats i mantenint el cap)
- 2 grans d’all
- 2 o 3 bitxos
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre de sidra o poma
- Sal i pebre negre
- 2 patates
Preparació:
- Col·loca les orades en una font amb la pell cap avall, salpebra i pinzella amb oli la part superior.
- Enforna durant 15 minuts a 180º.
- Mentre fregeix les dues patates en làmines.
- Prepara l’allada fregint els alls laminats i els bitxos picats (quantitat segons el teu gust) en 2 cullerades d’oli, quan els alls prenguin color daurat, afegeix una cullerada de vinagre (o més si t’agrada molt el vinagre), deixa uns segons perquè evapori i apaga el foc.
- Serveix en cada plat una orada, aboca sobre les mateixes una cullerada d’allada i acompanya amb les patates.
Orada a la sal
Una de les receptes més conegudes de cuinar l’orada, és a la sal, ràpid, saludable i molt fàcil de fer. A més, queden uns filets d’orada molt sucosos i boníssims!
Ingredients
- 2 orades (d’uns 600 g cadascuna)
- 2 kg de sal grossa o sal per a enfornar
Per a aromatitzar (opcional): - Rodanxes de llimona
- Fulles de llorer
- Branques de farigola fresca
Preparació:
- Preescalfa el forn a 200 °C, calor a dalt i a baix.
- Esbandeix les orades sota l’aixeta d’aigua freda.
- Humiteja a poc a poc la sal amb una mica d’aigua.
- En una safata per a forn, col·loca una capa de sal, d’un centímetre de gruix. Col·loca un parell de rodanxes de llimona i unes branques de farigola.
- Posa les orades damunt.
- Farceix-les amb un altre parell de rodanxes de llimona i farigola.
- Cobreix-les bé amb una altra capa compacta de sal. No és necessari cobrir per complet el cap ni la cua.
- Deixa l’ull a la vista, ja que ens indicarà el punt d’enfornat.
- Enforna de 15 a 20 minuts. Quan l’ull estigui opac, ens indicarà que l’orada a la sal està al punt.
- Una vegada enfornades, deixa-les reposar fora del forn uns 5 minuts.
- Cobreix-les amb un drap de cuina net i trenca la crosta de sal amb cura, donant-li uns cops secs.
- Retirar-la cap als costats.
- Amb uns coberts, retira la pell i el llom que està damunt, després retira l’espina central i finalment retira l’altre llom. Veuràs que surt bastant fàcil i sencera.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes d’orada!
També et poden interessar aquestes receptes per cuinar el pop de roca.