Les millors receptes amb bolets
Els bolets són els reis de la tardor! Avui et portem unes receptes per aprofitar-ne al màxim la seva temporada i gaudir dels plats exquisits que es poden fer amb ells. T’animes a entrar a la cuina?
Patates amb bolets
Fantàstica recepta de tardor, et sorprendrà com queda de gustosa amb els pocs ingredients que porta. Ideal si hi ha algun vegetarià entre els comensals, ja que no porta cap proteïna d’origen animal i constitueix un plat únic.
Ingredients:
- 6 patates mitjanes
- Bolets variats (ceps, camagrocs, rossinyols i carreroles)
- 1 ceba
- 2 alls
- Brou de verdures o aigua
- Brins de safrà
- Un grapat d’ametlles i avellanes
- Julivert
- Farigola
- Oli, sal i pebre
Preparació:
- En una cassola de fang amb una mica d’oli, posa a enrossir un parell de grans d’all sense pelar i afegeix les patates pelades i tallades en trossos no gaire petits fins que agafin color. Retira i reserva.
- Talla la ceba ben petita i sofregeix-la en el mateix oli.
Torna-hi a incorporar les patates i els alls i cobreix amb brou de verdures o aigua. Incorpora-hi uns brins de safrà, una branca de farigola, rectifica de sal i pebre i deixa-ho coure uns 10 minuts. - Neteja i talla els bolets, salta’ls a part amb una mica d’oli i incorpora’ls a la cassola.
- Continua amb la cocció fins que les patates siguin toves. Controla si falta líquid a la cassola per afegir-hi una mica més de brou o aigua.
- Rescata un dels alls de la cassola i fes una picada amb els fruits secs i una mica de julivert; afegeix a l’últim moment, deixa que faci xup-xup una mica més i ja ho pots servir, encara que queda més bo reposat d’un dia per l’altre.
Pastís de bolets
Magnífic pastís per aprofitar els bolets de temporada, hi van molt bé els ceps, les trompetes de la mort, els rossinyols o els camagrocs. És una recepta ideal per un dia festiu!
Ingredients:
- 500 g de bolets barrejats
- 2 cebes mitjanes
- 300 ml de crema de llet
- 100 ml de llet
- 6 ous
- 80 g de mantega
- 100 ml de vi blanc
- 1 cullerada de salsa Perrins
- Sal i pebre
Preparació:
- Posa la mantega a la paella i sofregeix la ceba ratllada.
- Un cop feta afegeix els bolets nets i tallats a trossos, salpebra.
- Quan perdin l’aigua, incorpora-hi el vi, la salsa Perrins i deixa reduir.
- En un bol bat els ous, afegeix la crema de llet i la llet, salpebre i incorpora-hi els bolets.
- Aboca la mescla al motlle i cou el pastís al bany maria a 170º durant uns 60 minuts.
- Deixa’l refredar abans de servir.
Espaguetis amb bolets
Els plats de pasta són molt agraïts i amb 4 ingredients pots fer un àpat de luxe en un moment. El rovelló té el protagonisme que es mereix en aquesta deliciosa recepta.
Ingredients:
- 2 o 3 rovellons per persona
- 3 tomàquets cirerols pera per persona
- 80-100 g d’espagueti per persona
- 2 cullerades abundants d’oli
- ¼ de ceba
- una punteta de bitxo
- abundant julivert
Preparació:
- Neteja els rovellons amb un drap humit i talla’ls en tiretes primes.
- Talla la ceba molt petita i parteix els tomàquets per la meitat.
- En una paella ampla (on després hi hauràs d’abocar la pasta) escalfa l’oli i posa-hi la ceba.
- Quan comenci a agafar color afegeix els rovellons i el bitxo i cou-los a foc lent.
- Un cop fets, afegeix els tomàquets i algunes branques de julivert (només han de deixar l’aroma, després es retiren) i cou 5 minuts més a foc fort.
- Durant la cocció aixafa els tomàquets amb una forquilla. Quan els tomàquets s’hagin pansit una mica i els rovellons hagin agafat una mica de color apaga el foc i tapa.
- Cou la pasta en abundant aigua amb sal i quan estigui al dente escorre-la i posa-la a la paella novament al foc (ja amb la branca de julivert treta).
- La pasta no s’ha d’escórrer del tot, ha de quedar una mica humida.
- Salta els espaguetis a la paella a foc fort un parell de minuts tot remenant, emplata-ho i serveix amb julivert fresc picat.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes amb bolets!
També et poden interessar aquests consells per anar a collir bolets.