Les fruites de temporada de gener
Menjar fruita de temporada és la millor elecció! Es troba en el moment òptim per al consum i ens permet gaudir molt més del seu sabor i aprofitar totes les seves qualitats. Et presentem les fruites de temporada del mes de gener i et descobrim alguna recepta perquè en gaudeixis al màxim.
A principis d’any no poden faltar al nostre rebost les taronges, els kiwis, les mandarines, les pomes i també podem començar a gaudir de bones maduixes. Recorda que, durant el dia, és aconsellable menjar 5 peces de fruita i verdura. Les pots menjar fresques i naturals o gaudir-ne amb algunes d’aquestes receptes. Esperem que t’agradin!
Crema de mandarina i xocolata
Ingredients:
- 7 mandarines
- 4 ous
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada rasa de farina de blat de moro
- 1 raig de licor de mandarina
- Perles de xocolata
Preparació:
- Separa les clares dels rovells dels ous i reserva-ho.
- Amb les mandarines, fes un suc i, reservant-ne una mica, posa-ho a reduir a una cassola.
- Barreja la farina amb el suc en un bol i afegeix els quatre rovells d’ou. Un cop ben remenat, afegeix una mica de ratlladura de mandarina i una mica del suc calent. Després, aboca-ho tot a la cassola del suc.
- Rega-ho amb un rajolí de licor, barreja fins que tingui una consistència cremosa i deixa-ho refredar en un bol.
- Posa les clares en un altre bol i afegeix una cullerada de sucre. Munta-ho amb la batedora fins que aconsegueixis un merengue.
- Serveix la crema coronada amb el merenga i decora-ho amb unes perles de xocolata.
Amanida d’espinacs amb kiwi i vinagreta afruitada
Ingredients:
Per l’amanida necessitaràs:
- Espinacs frescos
- Kiwi
- 1 cullerada de llavors de carabassa
- Encenalls de pernil
Per elaborar la vinagreta:
- 1 kiwi
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
- 1 raig d’aigua
- Sal de sèsam i pebre
Preparació:
- Neteja i escorre els espinacs, pela el kiwi i talla’l a rodanxes.
- Col·loca els espinacs nets amb les rodanxes de kiwi i decora-ho amb les llavors de carabassa i el pernil.
- Trosseja l’altre kiwi i barreja’l amb la sal de sèsam, el vinagre, l’oli i el pebre. Ho bats tot fins que quedi una salsa (ajuda’t amb una mica d’aigua) i ja tenim la vinagreta per amanir.
- Serveix-ho a temperatura ambient i llestos!
Gelatina de taronja amb infusió de menta
Ingredients:
- Làmines de gelatina
- ½ l d’aigua
- ¼ l de taronja liquada
- 2 cullerades de sucre
- Fulles de menta
Preparació:
- Talla la taronja a daus petits i passa-la per la liquadora o fes-ne un suc amb l’espremedor.
- Prepara un motlle amb paper de film perquè et sigui més fàcil desemmotllar el flam.
- Posa a bullir el mig litre d’aigua amb les fulles de menta i, un cop infusioni, hi afegeixes les làmines de gelatina. Remena-ho fins que es dissolgui i deixa-ho refredar.
- Quan sigui a temperatura ambient posa-hi el suc de taronja i el sucre.
- Omple el motlle i reserva-ho, mínim dues hores, a la nevera.
- Per servir-lo, només has de desemmotllar i decorar amb algunes fulles de menta.
No t’ho pensis! Qualsevol moment és bo per gaudir de la fruita de temporada. I avui, ja has menjat la teva ració de fruita diària? No te n’oblidis. 😉