Les croquetes més originals
Aquest diumenge és el Dia de la Croqueta! Per festejar una de les millors tapes que existeixen, avui et portem unes croquetes molt originals: croquetes de Gorgonzola que exploten a la boca, croquetes de truita de patates i croquetes de pollastre al curri. Amb quina et quedaries?
Croquetes líquides de Gorgonzola
T’imagines una croqueta líquida que t’explota a la boca? Doncs avui et portem tots els secrets per elaborar-la!
Ingredients:
- 40 g mantega
- 30 g Farina de blat
- 500 ml de llet
- 6 làmines de gelatina
- 80 g de formatge Gorgonzola
- Sal
- Pebre blanc molt
- 50 g de farina de blat
- 3 ous
- 250 g de pa ratllat
- Oli de gira-sol en abundància per fregir
Preparació:
- Introdueix les làmines de gelatina en un recipient amb abundant aigua freda i deixa que s’hidratin durant un mínim de deu minuts.
- Mentrestant talla el formatge gorgonzola i reserva’l.
- En una cassola escalfa la mantega i afegeix la farina, remou per a integrar i daurar durant un parell de minuts.
- Afegeix la llet a poc a poc i remou sense parar amb unes varetes per evitar que es formin grumolls.
- Cou la barreja uns 10 minuts, afegint el formatge gorgonzola a mitja cocció i removent per ajudar a que s’integri. Salpebra al gust i apaga el foc.
- Escorre la gelatina i afegeix-la a la cassola. Encara que es fondrà per l’efecte de la calor, remou bé perquè quedi integrada.
- Posa la massa en una font rectangular i deixa-la refredar abans de posar a la nevera.
- Deixa la massa a la nevera un mínim de 10 hores.
- Un parell d’hores abans del moment en què vulguis servir les croquetes, retira la massa de la nevera i talla les croquetes a quadrats petits de mossegada. Cal tenir en compte que aquestes croquetes es posen senceres en la boca, així que ull amb la grandària del tall.
- Arrebossa les croquetes amb farina, ou i pa ratllat. Repeteix el procés d’arrebossat per a assegurar-te que queden ben cobertes i no s’obren durant el fregit.
- Una vegada arrebossades totes les croquetes, introdueix-les a la nevera durant una hora perquè solidifiquin una mica i que l’arrebossat s’assequi.
- Quan arribi el moment, escalfa abundant oli en una paella i fregeix les croquetes de dues en dues a foc molt alt (200 °C).
- Cal que l’arrebossat es dauri ràpidament i les croquetes passin en l’oli el mínim temps possible per evitar que es trenquin.
- Deixa escórrer les croquetes sobre paper absorbent abans de servir, sempre recordant als comensals que no mosseguin les croquetes sinó que les introdueixin senceres a la boca. Es mengen d’un mos. En cas contrari es podria vessar el farcit i cremar-se o embrutar-se.
Croquetes de truita de patates
T’imagines ajuntar dues de les tapes més conegudes en una sola? El resultat és deliciós!!
Ingredients:
- 3 patates mitjanes
- 1 ceba Petita
- 20 g de farina
- 20 g d’oli
- 100 ml de llet
- 2 ous
- Farina
- Pa ratllat
- Oli d’Oliva Verge Extra
- Sal
Preparació:
- En primer lloc, has de començar per la truita de patates. Pela, trosseja les patates i reserva-les.
- A continuació, talla la ceba a juliana i sofregeix-la.
- Afegeix més oli a la paella i posa les patates fins que estiguin cuites.
- Bat els ous en un bol i afegeix una mica de sal.
- Elimina les restes d’oli de les patates i barreja-les amb l’ou. Reserva.
- És el torn de preparar la beixamel. En una paella, afegeix mantega i farina i remou bé.
- Afegeix a poc a poc la llet i remou amb força.
- Quan la beixamel estigui llesta, afegeix les patates cuinades anteriorment.
- Mescla tot durant uns minuts, apaga el foc i posa-ho en un recipient.
- Cobreix-lo amb paper film i introdueix-lo al frigorífic un mínim de 4 hores.
- Treu la beixamel del frigorífic, dona forma a les croquetes i arrebossa-les amb pa ratllat, ou batut i, finalment, amb pa ratllat de nou.
- Fregeix les croquetes en abundant oli i escorre-les bé abans de servir-les.
Croquetes de pollastre al curri
Per últim et portem unes croquetes de pollastre, però amb el toc exòtic del curri. Impossible resistir-s’hi!
Ingredients:
- 120 g de mantega
- 2 grans d’all
- 1 porro
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- 1 pit de pollastre cuit i picat
- 120 g de farina de blat
- 1 culleradeta de curri en pols
- 1/2 l de brou de pollastre
- 1/2 l de llet de coco
- Farina de blat
- Ou
- Pa ratllat
- Oli d’oliva verge
Preparació:
- En primer lloc, en una olla gran posa a fondre 120 g de mantega a foc suau.
- Pica molt fi 2 grans d’all, 1 porro, 2 cebes i 1 pastanaga.
- Posa a l’olla les verdures picades, sofregeix-les uns 5 minuts i afegeix 120 g de farina de blat i el curri en pols. Cuina-ho uns minuts sense parar de remenar.
- Seguidament, afegeix el brou de pollastre i la llet de coco. Tritura la barreja i cuina-la bé fins que la mescla se separi de les vores de l’olla.
- Retira del foc, agrega el pollastre picat, integra’l bé i posa la barreja en una safata. Tapa amb paper film i deixa refredar.
- Posa la safata a la nevera un mínim de 4 hores.
- Quan hagi refredat, forma les croquetes i passa-les primer per farina de blat, després per ou i finalment per pa ratllat.
- Fregeix-les en una paella amb oli d’oliva verge molt calent.
Esperem que gaudeixis d’aquestes originals receptes de croquetes!
També et poden interessar aquestes receptes per gaudir del bacallà.