Les 3 Mones més originals!
Avui et portem unes receptes moníssimes! Si ets dels que fa la Mona a casa, no et perdis les tres versions de Mones que et proposem, totes boníssimes i molt originals.
Mona Cupcake de xocolata
Recepta extreta dels fogons de la Bordeta
Aquesta mona tan original és ideal si sou pocs a casa, ja que es fa en versió individual. Només apta per als més xocolaters!
Ingredients:
- 130 g de mantega
- 2 clares d’ou
- 2 rovells d’ou
- 125 g de sucre morè
- 1 cp de vainilla en pasta
- 200 g de farina
- 2 cp de llevat
- 125 ml de llet sencera
- 200 g de xocolata per fondre
- un polsim de sal
- Per la cobertura:
- 250 g de xocolata negra de cobertura
- 250 g de nata 35% M.G
- 3 cs de sucre llustre
Preparació:
- Primer fon la xocolata de cobertura al bany maria o al microones i reserva.
- Bat les clares amb un polsim de sal fins que formin pics ferms. Reserva-les.
- Bat la mantega amb el sucre comú i el sucre morè fins a tenir una mescla homogènia i cremosa.
- Afegeix un rovell i quan estigui ben integrat afegeix l’altre. Quan la mescla torni a ser homogènia, afegeix la vainilla en pasta i barreja.
- Tamisa la farina amb el llevat i afegeix-ho, a poc a poc, a la mescla anterior mentre barreges amb una espàtula.
- Quan estigui tot lleugerament barrejat, afegeix la llet i continua barrejant fins que no quedin restes de farina.
- Incorpora la xocolata i barreja-la el just perquè s’integri a la massa.
- Finalment, afegeix les clares i barreja-les amb moviments suaus i envolupants.
- Posa les càpsules dins del motlle per a enfornar cupcakes i omple-les 2/3 de la seva capacitat.
- Enforna’ls a 170º, amb calor a dalt i a baix, durant uns 20-25 minuts.
- Quan estiguin llestos els deixes refredar dins del motlle uns minuts i després els passes a una reixeta.
- Per fer la cobertura, escalfa la nata fins que bulli, retira-la del foc i afegeix les gotes de xocolata de cobertura mentre remous fins que s’integrin tots dos ingredients.
- Afegeix el sucre i remena bé
- Deixa refredar la cobertura unes hores en la nevera i després munta-la amb les varetes elèctriques.
- Omple una màniga pastissera i decora els cupcakes al gust.
La Mona tradicional
Recepta extreta de Mercè a la cuina
La mona més tradicional és la de brioix, flonja i deliciosa com poques! És molt més fàcil de fer del que sembla, no perdis detall a la recepta.
Ingredients:
- 500 g de farina de força
- 100 g Sucre
- 6 ous
- 100 g de mantega
- 100 ml de llet
- 30 g de llevat de forner
- 10 g. Sal
- Ratlladura de taronja
- 1 cs d’aigua de flor de taronger
- 1 cs de mel
- 1 ou per pintar
Preparació:
- Posa aigua en un cassó, afegeix 3 ous i porta’ls a ebullició durant uns 10 minuts perquè quedin durs. Refreda’ls en aigua.
- Dissol el llevat de forner en la llet tèbia en un bol. Afegeix 3 ous, el sucre, la mantega a temperatura ambient, la sal, la ratlladura de taronja, la mel i l’aigua de flor del taronger. Remou perquè s’integri tot.
- Afegeix la farina tamisada i pasta fins que la massa s’enlairi de les parets del bol.
- Treu la massa i pasta-la sobre el marbre fins aconseguir una textura suau.
- Posa una mica d’oli d’oliva en un bol i guarda-hi la massa. Tapa amb un drap i espera que dobli el volum.
- A continuació divideix la massa per a fer 3 mones.
- Dona forma de bola a les 3 porcions i posa-les en una safata per a anar al forn amb paper d’enfornar per damunt.
- Aplana les boles i posa en el centre de cadascuna un ou cuit, enfonsant-lo una mica.
- Pinta les mones i els ous amb ou batut i deixa-les fermentar en un lloc tancat, que no li toqui l’aire, fins que doblin el volum.
- Una vegada fermentades, torna a pintar les mones. Decora-les amb fideus de sucre.
- Posa-les al forn a 200º durant uns 25 minuts aproximadament. Depèn de cada forn. Si abans de finalitzar la cocció veus que tenen ja bastant color, tapa-les amb paper d’alumini.
La Mona de colors
Recepta extreta de Cuina
Amb aquesta divertida mona pots jugar amb el color preferit de l’infant i personalitza-la al gust. Segur que es queda amb la boca oberta!
Ingredients:
- 250 g farina de rebosteria
- 1 cp de llevat químic
- 100 g mantega a punt de pomada
- 200 g sucre
- colorant en gel rosa o del color desitjat
- 1 cp d’extracte de vainilla
- 2 ous
- 160 ml ‘buttermilk’ (ho pots fer barrejant 145 ml de llet amb 15 ml de vinagre i deixant-ho reposar 10 min)
- una mica de sal
Per la cobertura: - 250 g formatge crema
- 120 g mantega
- 600 g sucre de llustre
- colorant en gel rosa o del color desitjat
Preparació:
- Escalfa el forn a 170º amb calor a dalt i a baix.
- En un bol, tamisa la farina, la sal i el llevat. Reserva-ho.
- En un altre bol, bat la mantega amb el sucre fins a obtenir una crema homogènia. Afegeix l’extracte de vainilla i unes gotes de colorant rosa. Barreja-ho bé.
- Afegeix a aquesta barreja un terç dels ingredients secs i barreja-ho, afegeix un ou i barreja fins que quedi integrat. Afegeix un terç més dels ingredients secs i barreja-ho. Després, l’altre ou i torna a batre. Finalment, afegeix la resta dels ingredients secs i integra bé.
- Afegeix la ‘buttermilk’ i bat fins que quedi integrada.
- Unta un motlle rodó de 20 cm de diàmetre i posa-hi la massa. Enforna el pastís uns 35 minuts.
- Un cop el pa de pessic estigui al punt, treu-lo del forn i espera uns minuts abans de desemmotllar-lo. Deixa’l refredar completament abans de decorar la mona.
- Per fer la crema de formatge, bat bé tots els ingredients amb les varetes fins a obtenir una crema homogènia. Ho pots tenyir amb el color que més us agradi.
- Decora la mona al gust.
Esperem que gaudeixis d’aquestes mones tan originals!
També et poden interessar aquestes receptes ideals per Quaresma.