El nostre blog

Publicado el dia

Inspira’t amb la cuina de tardor

Castanyes, moniatos, carbasses, codonys, bolets… En aquestes dates, són els protagonistes i és el moment perfecte per recuperar algunes receptes. Posa’t el davantal i pren nota de la cuina de tardor!

Orada amb carbassa, moniato i castanyes

Una recepta molt complerta que fusiona molts dels sabors de la tardor. Et deixem com elaborar-la pas a pas però, si ho prefereixes, pots veure la vídeo-recepta aquí.

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 kg d’orada
  • 750 g de carbassa
  • 350 g de moniato
  • oli d’oliva verge extra
  • 3 dl de suc de rostit de pollastre
  • 3 castanyes cuites al natural (en conserva)
  • 25 g xili de 3 colors
  • 1 xili de Jalapa en escabetx
  • 100 g de pipes de carbassa salades
  • aigua natural
  • sal i pebre
  • sucre

Preparació:

  1. Talla la carbassa per la meitat, treu les llavors i embolica-la amb paper d’alumini. Cou-la al forn durant 45 minuts a 180º.
  2. Un cop cuita, treu la polpa de la carbassa amb una cullera i tritura-la amb oli d’oliva fins que quedi una crema ben fina. Afegeix sal i sucre i reserva.
  3. Treu les llavors dels xilis i posa’ls amb l’aigua i les castanyes cuites en un pot. Tritura-ho fins que quedi una pasta.
  4. Pela el moniato i talla’l a la juliana. Posa’l en remull durant 30 minuts i eixuga’l amb paper absorbent.
  5. Posa oli a una paella i, un cop calent, fregeix el moniato.
  6. Neteja l’orada, treu les espines i la fileteges (a Plusfresc pots demanar-nos que te la preparem en filets per estalviar-te aquest pas). Sala els filets i fregeix en un cassó amb molt d’oli.
  7. Deixa-la sobre un paper absorbent i acaba-la de coure al forn a 55º, entre 5 i 10 minuts.
  8. Per emplatar, posa al centre la crema de carbassa, a sobre l’orada, la juliana de xili i la crema de castanya. Afegim la juliana fregida de moniato, el suc de rostit i les pipes de carbassa.

 

Croquetes de bolets

Prepara’t per enamorar tots els paladars que seguin a la teva taula. Aquesta recepta llaminera és apta per fer amb qualsevol tipus de bolet però queden més bones si són bolets molt gustosos.

Ingredients per a 6 persones

  • 500 g de bolets frescos
  • sal i pebre

Per al sofregit:

  • 100 g de porro picat molt fi
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 gra d’all
  • 20 fulles de julivert picat fi
  • sal i pebre

Per a la pasta:

  • ½ l de llet
  • 3 rovells d’ou
  • 100 g de farina de blat
  • 50 g de farina de blat de moro
  • sal i pebre

Per a l’arrebossat:

  • 3 clares d’ou
  • pa ratllat

Preparació:

  1. Talla els bolets a daus de mig centímetre i salteja’ls a la paella en petites porcions durant uns 30 segons. Salpebra i reserva.
  2. Sofregeix en una cassola amb oli el porro a foc lent fins que quedi daurat. Afegeix l’all i el julivert picat, deixa-ho 30 segons i treu-ho del foc.
  3. Barreja la llet, les farines, els rovells d’ou i la meitat dels bolets cuits. Tritura-ho tot amb la batedora.
  4. Aboca la pasta a la cassola i afegeix la resta de bolets a daus. Cou la pasta a foc mig sense parar de remenar fins que es comencin a formar bombolles i la mescla es desenganxi de les parets de la cassola.
  5. Aboca-ho tot en una safata i cobreix-ho amb una mica d’oli perquè no s’hi faci pell.
  6. Un cop freda, dóna-hi forma de croqueta i passa-la per la clara batuda i el pa ratllat.
  7. Fregeix les croquetes en oli d’oliva ben calent fins que quedin ben rosses i deixa-les reposar sobre paper absorbent abans d’emplatar.

 

Coca de codonys

I per endolcir-nos una mica, et proposem una coca dolça, boníssima a qualsevol hora del dia.

Ingredients:

  • 3 codonys
  • 1 got d’aigua tèbia
  • ½ got d’oli d’oliva
  • 1 ou
  • 15 g de llevat premsat
  • sal
  • farina de força
  • canyella
  • sucre
  • anís

Preparació:

  1. Bat l’ou i afegeix l’oli d’oliva. Remena-ho tot i afegeix el llevat, desfet amb una mica d’aigua.
  2. Posa l’aigua, una mica de sal i la farina a poc a poc. Remena tota la mescla fins que sigui elàstica. Tapa-la amb film transparent i deixa que creixi.
  3. Escampa la massa sobre una safata untada amb oli.
  4. Talla el codony a làmines i reparteix-lo per la coca.
  5. Decora-ho amb una mica de canyella en pols i un bon grapat de sucre. Afegeix un rajolí d’oli i unes gotes d’anís.
  6. Cou la coca al forn a temperatura mitja durant uns 30 minuts.

Esperem que gaudeixis de la cuina de tardor tant com nosaltres i et convidem a aprofitar tots els productes d’aquesta època. Bon profit!