Idees per fer un bon brou
El brou és un aliment que val per dos, perquè t’alimenta el cos i l’esperit. Avui et donem uns quants consells perquè valgui per quatre!
- Tria bons ingredients. El brou és el plat per excel·lència a l’hora d’aprofitar el que ens ha sobrat a la cuina, però això no vol dir que tot s’hi valgui! El que hi posis ha d’estar en bon estat i si pots fer servir productes de proximitat, millor.
- Blanqueja la carn. Especialment carn de gust fort, com per exemple els peus de porc. Bull la carn dos minuts i canvia l’aigua abans de començar amb les verdures: aconseguiràs un gust més pur.
- Evita ingredients que puguin fer que et quedi massa intens, com per exemple vísceres i ulls de peix, coliflor, bròquil o parts amargues d’herbes i verdures.
- Si queda massa líquid el pots espessir amb patata, arròs, avena o un roux (farina torrada amb mantega).
- Compte que no fermenti! Amb l’escalfor residual o si cuinem brou a l’estiu es pot fer malbé per culpa dels bacteris. El millor és deixar que vagi bullint una mica fins que sigui l’hora de consumir-lo. Abans de posar-lo al congelador, hem de refredar-lo ràpidament.
- Retira el greix i les impureses. No facis servir gaire oli i treu el greix de la superfície quan s’hagi refredat la sopa. Mentre es va fent el brou ves retirant les impureses amb una escumadora (i ves-la rentant perquè no s’hi acumulin).
- Cuina amb antelació, però evita la cocció excessiva. Ves tastant els ingredients sòlids i fixa’t en si ja no tenen gust.
- Combina carn crua i restes. La carn i els ossos del rostit ens aporten sabor i la carn crua, col·lagen, que dona una bona textura al brou.
- Fes servir vi. Posa’l al principi, amb les verdures i afegeix l’aigua quan s’hagi evaporat l’alcohol.
- La sal, cap al final. D’aquesta manera és més fàcil no passar-nos.
Ara sí, armat d’aquests consells, és hora de fer el brou perfecte per fer-te passar el fred!
També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/carns/les-receptes-mes-fresques-escudella/