Idees per cuidar-se aquesta primavera
Sembla que quan arriba la caloreta de la primavera a tots ens agafen les presses per cuidar-nos, oi? Amb les idees i receptes saludables que et compartim avui, volem demostrar que cuidar-se i menjar sa, i de temporada, no ha de ser pas avorrit!
Gaspatxo de cireres
Si et costa menjar fruites i verdures, una bona manera de camuflar-les és en forma de sopes i cremes, com aquest gaspatxo ple de vida i vitamines que et proposem. A banda de ser boníssim, és un plat molt saciant, baix en calories i molt hidratant. Què més es pot demanar?
Ingredients:
- 1 kg de tomàquets
- 750 g de cireres (pesades amb os)
- 1 ceba tendra petita
- 1 cogombre
- Un raig d’oli d’oliva verge extra
- Vinagre de poma
- Una mica de sal
- Guarnició: cireres desossades, formatge feta i unes fulles d’alfàbrega.
Preparació:
- Comença traient els pinyols a les cireres.
- Renta bé els tomàquets, trosseja’ls i posa’ls al got de la batedora.
- Afegeix la ceba tendra partida en quatre, el cogombre pelat, i les cireres desossades.
- Tritura uns segons perquè baixi. Obre la batedora i posa una mica de sal, un rajolí de vinagre de poma i una mica d’oli d’oliva (només una mica, la resta l’anem afegint després). Tritura de nou.
- Baixa la velocitat i afegeix una mica més d’oli d’oliva, que caigui en forma de fil perquè emulsioni. Prova l’amaniment i rectifica.
- Serveix el gaspatxo de cirera ben fred, i decora amb unes cireres desossades, unes fulles d’alfàbrega fresques i una mica de formatge feta.
Salmó en papillota
Cuinant en papillota els aliments es couen amb el vapor que desprenen i amb el seu propi suc, cosa que permet l’aprofitament del sabor, l’aroma i els nutrients del producte. Us proposem fer un salmó amb verdures de plena temporada!
Ingredients:
- 4 supremes de salmó
- 1 ceba tendra
- 1 patata mitjana
- 1 carabassó
- Sal
- Pebre
- Unes branques de farigola o fonoll
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Escalfa el forn a 200 °C.
- Pela la ceba tendra i talla-la en juliana. Renta bé el carabassó i fes-ne rodanxes de 2-3 mm de gruix. Pela i talla la patata amb el mateix gruix que el carabassó.
- Talla el de paper de forn en quadrats i posa-hi a sobre les rodanxes de patata.
- Reparteix la ceba tendra en juliana i les rodanxes de carabassó per sobre d’elles. Salpebra.
- Posa-hi els lloms de salmó sobre.
- Salpebra’ls i rega’ls amb una mica d’oli. Posa unes quantes branquetes de farigola o fonoll pel damunt.
- Tanca els paquets i col·loca’ls sobre la safata del forn.
- Cuina’ls de 8 a 10 minuts. Passat aquest temps, treu-los amb cura i posa’ls al plat de presentació directament amb el paper.
Aigua de llimona i cogombre
Aquesta aigua saboritzada pot ser una bona opció per a aquells a qui us costa beure aigua, ja que a banda de beneficiar-vos de les propietats dels aliments que utilitzeu per a fer-la, té un sabor boníssim que farà que us resulti menys avorrit beure aigua!
Ingredients:
- 1 litre d’aigua
- 1 cogombre
- 1 o 2 llimones
- 15 fulles de menta
Preparació:
- Talla el cogombre i les llimones a rodanxes.
- Posa-les en una gerra amb les fulles de menta i el litre d’aigua.
- Deixa reposar a la nevera durant 12 o 24 hores.
Esperem que totes aquestes receptes i truquets t’ajudin a cuidar-te!
També et pot interessar:
Maneres saludables de picar mentre treballes