Idees originals per preparar una bona hamburguesa
Aquests dies a Plusfresc estem en plena “Quinzena de la Burger”! Per aprofitar-la et portem algunes idees ben originals per preparar una bona hamburguesa a casa. T’hi apuntes?
Hamburguesa de peix amb panets negres
elsfogonsdelabordeta.wordpress.com
T’imagines presentar unes hamburgueses de peix servides amb uns panets negres de tinta de calamar? Queden super vistoses i són una delícia. Segur que et fan l’onada!
Ingredients:
- Hamburgueses de peix
- Xiitakes
- Ruca
- Maionesa
- Wasabi
Pel pa negre: - 300 g de farina
- 85-90 g d’aigua
- 85-90 g de llet
- 30 g de mantega
- 15 g de sucre
- 6 g de sal
- 6 g de llevat fresc (o 2 g de sec)
- 3 sobres de tinta de calamar
- Sèsam
Preparació:
- Per fer el pa barreja tots els ingredients fins obtenir una massa homogènia i deixa’ls reposar tapats durant 10 minuts. Passat aquest temps, treballa la massa sobre la superfície de treball plegant-la i fent-la rodar.
- Al cap de 10 minuts de pastar la massa ha d’estar fina.
- Deixa reposar la massa en bloc durant una hora i mitja, ben tapada, fins que dobli el seu volum.
- Passat el temps posa-la sobre el marbre i treu-li tot el gas.
- Divideix-la en porcions d’uns 100 g i dona forma de bola.
- Mulla cada panet amb aigua, i passa’ls per sèsam. Posa’ls sobre paper sulfurat a la safata de forn, ben separats, tapa’ls i deixa’ls fermentar durant una hora.
- Cou-los durant uns 20 minuts a 200º. Deixa’ls refredar sobre una reixeta.
- Mentrestant talla a làmines els xiitakes i sofregeix-los amb una mica d’oli.
- Barreja maionesa amb wasabi al gust.
- Cou les hamburgueses al gust.
- Talla els panets, unta’ls amb maionesa de wasabi, posa-hi unes fulles de ruca, l’hamburguesa i els xiitakes.
Hamburguesa de pollastre amb chutney de figues i poma
Amb les hamburgueses de carn també es pot innovar! En comptes d’acompanyar-les del típic bacó, ceba i tomàquet, podem posar-hi un original chutney que hi queda de luxe.
Ingredients:
- Hamburgueses de pollastre
- Panets
- Alvocat
- Formatge cheddar
- Canonges
- Ceba fregida
Pel chutney: - 250 g de figues
- 250 g de poma Granny Smith
- ½ ceba tendra
- 100 g de vinagre de poma
- 50 g d’aigua
- 15 g de gingebre fresc
- 40 g de panela
- 4 claus d’olor
- ½ bitxo
- 1 c/c de canyella en pols
- Pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
- 1 c/c de sal
Preparació:
- Pela les figues i la poma. Trosseja-les. Pela la ceba i talla-la ben petita i a continuació pela també el gingebre i ratlla’l.
- Posa un cassó al foc amb una mica d’oli d’oliva verge extra i quan estigui calent, incorpora les espècies, dona’ls un parell de voltes i afegeix a continuació la fruita i la ceba, sofregeix un minut i mulla amb l’aigua i el vinagre de poma. Afegeix també el sucre i la sal.
- Deixa que bulli i llavors redueix el foc, cuina uns 30 minuts fins que el líquid s’hagi evaporat, deixant la fruita molt tendra i com una confitura. Si desitges un chutney més fi, el pots triturar.
- Fes les hamburgueses a la planxa, serveix-les dins dels panets amb el chutney, el formatge, els canonges, la ceba fregida i l’alvocat.
Hamburguesa vegana amb toc mexicà
A Plusfresc trobaràs una gran varietat d’hamburgueses vegetals, tria la teva preferida i acompanya-la d’aquesta divertida salsa amb tocs mexicans!
Ingredients:
- Hamburgueses veganes
- Panets d’hamburguesa
- 1 llauna de tomàquets pelats sencers
- 1/2 ceba
- 20 fulles de coriandre fresc
- 1 cp d’orenga
- ½ cs de panela
- 1 all petit
- 1 bitxo
- 2 “jalapeños”
- Formatge vegà tipus Cheddar en rodanxes
- Sal
Preparació:
- Per a preparar la salsa, escalfa una mica d’oli en un cassó petit. Quan estigui calent, afegeix els tomàquets (incloent-hi el líquid), el sucre, el bitxo molt picat, l’all picat, la ceba tallada en trossos petits, l’orenga, el coriandre i una miqueta de sal.
- Deixa que es cuini a foc lent fins que la sala es redueixi i perdi gairebé tot el líquid.
- Quan estigui llest, tritura una mica els tomàquets a la mateixa cassola.
- Prepara les hamburgueses a la paella amb molt poc oli.
- Abans de retirar-les del foc, posa-hi al damunt una rodanxa de formatge perquè es fongui.
- Serveix les hamburgueses en el pa, acompanya-les amb una mica de salsa i uns “jalapeños” tallats a rodanxes.
Esperem que gaudeixis d’aquestes hamburgueses tan originals!
També et pot interessar: La moda de les hamburgueses 5 estrelles i la carn de wagyu.