Hummus de moniato
Avui és el Dia Mundial dels Llegums, un grup d’aliments molt valuós des del punt de vista nutricional i una gran font de proteïna vegetal. Una manera molt divertida de menjar-los és en forma d’hummus, com aquest de moniato que ens cuina la Isa de Delicias Kitchen. Absolutament deliciós!
L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 10 de febrer com a Dia Mundial dels Llegums, amb l’objectiu de continuar conscienciant la població sobre els beneficis nutricionals del consum de llegums, així com sobre la seva contribució als sistemes alimentaris sostenibles.
Actualment, es recomana incloure els llegums en els àpats setmanals entre tres i quatre vegades, com a mínim. Aquest consell és aplicable a totes les franges d’edat, ja que a partir dels sis mesos, quan els infants comencen a menjar altres aliments diferents de la llet materna, ja es poden oferir. També són una molt bona opció per a persones amb celiaquia, perquè no contenen gluten, i s’aconsellen en el tractament dietètic de moltes patologies cròniques com la diabetis, la hipertensió, les malalties cardiovasculars o l’obesitat.
A més dels beneficis per a la salut, els llegums són molt econòmics i la seva producció té un impacte positiu en el medi ambient, ja que el seu conreu requereix poca aigua, millora la fertilitat del sòl, augmenta la biodiversitat i redueix indirectament l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.
Els llegums tenen molta versatilitat i possibilitats gastronòmiques, es poden cuinar de mil i una maneres, des de guisats, en amanides, en cremes, hamburgueses, salejats o en format hummus com el que et portem avui, una recepta molt antiga provinent de l’Orient Mitjà a la que hi hem afegit moniato per fer-la encara més nutritiu, original, vistós i boníssim.
No dubtis a preparar aquesta recepta i a explicar-nos com t’ha quedat!
Ingredients:
- 1 moniato
- 200 g de cigrons cuits
- 2 c/s de tahini
- 2cs d’oli d’oliva
- 1 gra d’all
- 1 c/p de comí en pols
- Canyella en pols
- 3 c/s d’aigua
- 3 c/s de suc de llimona
- Pebre
- Sal
Preparació:
- Coem el moniato al forn o al vapor fins que estigui ben tou.
- Posem la polpa del moniato al got de la batedora amb els cigrons i la resta d’ingredients.
- Ho triturem fins aconseguir una textura ben fina i suau.
- Ho servim en un bol amb magrana, ratlladura de llimona, oli d’oliva i julivert.
- Es pot acompanyar amb pa de pita, pa torrat o bastonets de verdura.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta d’hummus de moniato!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquesta recepta de tagin de faves tendres i cigrons.