Gelat de fruita casolà!
A vegades convèncer els fills i filles de que mengin fruita és difícil. Tot i això, fer que mengin gelat és de les coses més senzilles, oi? Una gran manera de que els petits s’omplin de vitamines aquest estiu és fer gelats de fruita natural a casa. Us hem preparat 3 receptes tan fàcils que fins i tot podeu demanar que us ajudin ells!
Gelat de fruita i iogurt
Posar-li iogurt al gelat farà que el producte final quedi més cremós i, a la vegada, que tingui els beneficis de la llet, com la proteïna i el calci.
Ingredients:
- 500g de fruita (recomanem fruits del bosc, cireres o maduixes)
- 1 iogurt edulcorat, o afegint-li sucre (recomanem que sigui grec o natural, tot i que també es pot fer amb el desnatat)
Passos:
– Amb una batedora, triturar la fruita fins que no quedin trossets.
– Afegir el iogurt i torneu a triturar fins que quedi un líquid homogeni.
– En aquest moment podeu afegir-hi trossets de fruita, si us agrada donar-li més textura.
– Posar-ho dins una carmanyola i congelar.
– Si voleu que quedi més cremós, bateu la mescla cada 30 minuts i torneu-la al congelador, durant 3 hores.
Polos de fruita
No hi ha cap gelat més refrescant que un bon polo de fruita, i si tots els ingredients són naturals, encara més!
Ingredients:
- 300g de fruita (recomanem fer-ho amb 2 tipus diferents, com plàtan i maduixa, o mango i síndria, per exemple)
- 200ml de suc de taronja (també podeu posar-li llet de coco perquè siguin més cremosos)
Passos:
– Tritureu les fruites amb el suc o la llet de coco fins que quedi un líquid ben homogeni, sense trossos.
– Poseu la mescla dins de motlles de gelat. Si no en teniu, guardeu alguns pots de iogurt nets, poseu-hi la mescla i una cullereta.
– Congeleu-ho durant unes hores.
Granissat de llimona
És tot un clàssic i, a més, és molt fàcil de fer. Us recomanem que retoqueu les quantitats d’ingredients al vostre gust segons si us agrada àcid o dolç.
Ingredients:
- 3 llimones
- 200g de sucre
- 750 ml d’aigua
Passos:
– Ratlleu les pells de les llimones, sense arribar a la part blanca.
– Exprimiu les llimones i afegiu la ratlladura de pell dins el suc.
– Dins una olla, poseu la mescla amb el sucre i escalfar durant uns 7 minuts.
– Poseu-ho tot dins una carmanyola amb l’aigua freda.
– Poseu-ho dins el congelador i remenar la barreja amb una forquilla cada 30 minuts durant 3 hores.
També us pot agradar: 3 granissats amb fruita fresca