El nostre blog

Publicado el dia

Gaspatxo de remolatxa

El gaspatxo és una sopa freda amb diversos ingredients com l’oli d’oliva, el vinagre, l’aigua, les hortalisses crues, generalment tomàquets, cogombres, pebrots i all. Hi ha versions antigues que afegeixen als ingredients principals farina de faves, taronges amargues o ametlles i no inclouen tomàquet, que no es va utilitzar entre els seus ingredients fins a la colonització d’Amèrica.

L’origen del gaspatxo és incert i és un plat que ha canviat molt al llarg de la història. El gaspatxo primigeni (mescla de pa esmollat, oli d’oliva i vinagre) va estar alimentant a pagesos ibèrics del sud durant segles. Els primers gaspatxos res tenien a veure amb el que coneixem avui en dia!

Avui, per commemorar el dia de la sopa freda més famosa de l’estiu, te’n portem una deliciosa versió amb un toc de remolatxa que li dona un sabor i un color ben especial. Ens el prepara la nostra amiga Meri i és boníssim!

No dubtis a preparar la recepta i a explicar-nos com t’ha quedat!

Ingredients:

  • 1 kg de tomàquets pera madurs
  • 1 remolatxa cuita
  • 1/4 de pebrot verd
  • 1/2 cogombre petit
  • 60 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 20 ml de vinagre
  • Sal
  • Glaçons de gel
  • Formatge feta
  • Cibulet

Preparació:

  1. Talla a trossos grans les verdures.
  2. Posa-les al got de la batedora juntament amb el gra d’all, la sal, el vinagre i tritura.
  3. Afegeix l’oli a poc a poc i continua triturant.
  4. Posa-hi glaçons de gel i serveix-lo ben fred decorant amb el formatge feta i cibulet.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de gaspatxo de remolatxa!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a fer una quiche de porros.