Galtes de porc guisades amb vi negre
Les galtes són un tall de carn molt popular que s’extreu de la cara de l’animal, siguin de vaca o porc, i són els seus músculs mastegadors. Aquesta peça de triperia, de poc valor fa alguns anys, s’ha convertit en una peça de categoria i és que si la cuinem a foc lent i sense presses, com en el cas d’aquestes galtes de porc, es converteix en un mos molt melós.
Les galtes de porc tenen un sabor intens molt agradable que les fa perfectes per guisar. A més, preparar-les no té massa complicació perquè es fan pràcticament soles i es poden tenir llestes per endavant, cosa que les fa ideals per a quan tens convidats.
La recepta que et proposem avui és de la nostra amiga Inés de Domingo Juan. Ens cuina les galtes guisades a foc lent amb vi negre i acompanyades d’un puré de patates i uns pèsols com a guarnició, que hi combinen a la perfecció.
No dubtis a preparar-les i a explicar-nos com t’han quedat!
Ingredients:
- 1 kg de galtes de porc desossades, de la marca 100% Criat a Lleida
- 4 pastanagues
- 2 cebes
- 4 tomàquets madurs
- 4 alls
- 1 litre vi negre
- 1 branca romaní
- 1 branca farigola
- 2 fulles de llorer
- 1 litre de brou
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva
- Pèsols cuits i puré de patata per a acompanyar
Preparació:
- Cobreix el fons d’una cassola amb oli d’oliva i posa-la a foc mitjà.
- Salpebra les galtes i posa-les a la cassola per marcar-les. Han de quedar ben daurades per tots dos costats. Retira-les i reserva.
- En la mateixa cassola posa-hi la ceba pelada i picada. A mitja cocció (quan la ceba estigui transparent) afegeix els alls sencers i pelats. Quan la ceba comenci a tenir un color daurat, afegeix els tomàquets ratllats i deixa’ls ofegar uns 10-15 minuts per a aconseguir un deliciós sofregit.
- A continuació afegeix les galtes, el vi negre, i les herbes deixa-ho a foc mitjà fins que la salsa hagi reduït un terç.
- Afegeix la meitat del brou i cou a foc mitjà. Durant unes dues hores i mitja. Ho hauràs d’anar vigilant i afegint brou si fos necessari.
- En aquest moment podries servir-lo així, acompanyat de les verdures del guisat, però si vols fer una presentació més especial, pren nota.
- Prepara un bon puré de patates i ofega uns pèsols. Treu les galtes del brou i cola les verdures. La salsa que ha quedat la portes a un cassó i la tornes a posar al foc perquè redueixi.
- Mentre esmolla les galtes.
- Serveix una base de puré, les galtes esmicolades, els pèsols i la salsa.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de galtes de porc!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar aquesta focaccia de carabassó sense gluten.