El nostre blog

Publicado el dia

3 idees per aprofitar la temporada d’albercocs

Sabies que es pot fer gaspatxo d’albercocs? I fins i tot… pizza? Prepara’t per expandir els teus horitzons i gaudir al màxim d’aquesta fruita de temporada amb aquestes tres receptes.

INGREDIENTS DE LA COCA D’ALBERCOCS

  • 6-8 albercocs 
  • Mig vas d’oli
  • 4 ous
  • 300 g de sucre
  • 100 g de mantega
  • 1 vas de llet
  • 400 g de farina
  • Mig sobre de llevat
  • Canyella i sal

PREPARACIÓ

  1. Netejar, pelar, tallar per la meitat i treure el pinyol als albercocs. Escampar per sobre dos cullerades de sucre i una de canyella.
  2. Separar les clares dels rovells. Afegir sal a les clares i batre fins que estiguin a punt de neu. Reservar.
  3. Barrejar els rovells amb la resta del sucre, afegir la mantega en pomada (una mica desfeta) i els líquids, i batre.
  4. Tamisar la farina i afegir el llevat. Barrejar amb els continguts del bol dels rovells.
  5. Afegim les clares al bol dels rovells i barregem intentant que es perdi la menor quantitat d’aire possible.
  6. Preparar el motlle amb mantega i farina. Abocar-hi la barreja i a sobre els albercocs. Posar al forn (preescalfat a 170-180ºC) durant 40 o 45 minuts. Quan s’hagi començat a refredar, escampar sucre de llustre.

 

INGREDIENTS DEL GASPATXO D’ALBERCOCS

  • 400 g d’albercocs
  • 600 g de tomàquet de pera
  • 50 g de ceba tendra
  • 25 g de pebrot verd
  • 1 gra d’all
  • 85 g de pa sec
  • 40 g d’oli d’oliva
  • Vinagre i sal al gust

PREPARACIÓ

  1. Netejar, pelar i trossejar els tomàquets i els albercocs i ficar dins del robot de cuina o la batedora.
  2. Pelar la ceba, netejar i tallar el pebrot i pelar el gra d’all. Afegir-los al robot o batedora.
  3. Mullar el pa amb aigua o vinagre i afegir als altres ingredients mentres el vas trencant amb les mans.
  4. Afegir oli, vinagre i sal.
  5. Triturar fins a aconseguir un gaspatxo fi i homogeni. Deixar reposar al frigorífic.
  6. Opcionalment, decorar amb crostons, alvocat, julivert i un raig d’oli.

 

INGREDIENTS DE LA PIZZA D’ALBERCOCS

  • 6 albercocs
  • 4 pans de pita
  • 120 g de formatge de cabra fresc
  • 15 ml de mostassa Dijon
  • Espècies i herbes al gust (orenga, alfàbrega…)
  • 4 tomàquets cherry
  • 2 raves
  • Ruca
  • Oli i pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Aplanar els pans de pita i pintar amb oli.
  2. Amb el forn preescarlfat a 200ºC (amb calor a dalt), cuinar els pans fins que quedin daurats.
  3. Barrejar 100 g de formatge amb la mostassa, les espècies o herbes i la salt i el pebre. Cobrir una cara del pans amb aquesta crema. 
  4. Tallar els albercocs en trossos petits i repartir per sobre les pites. Afegir una mica de salt i cuinar uns 5-10 minuts al nivell superior. 
  5. Tallar els tomàquets ens quarts i els raves en làmines. Repartir per sobre les pites i afegir la resta del formatge, la ruca, l’oli i el pebre.

També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/a-lestiu-menu-amb-fruites-i-verdures-de-temporada/