3 idees per aprofitar la temporada d’albercocs
Sabies que es pot fer gaspatxo d’albercocs? I fins i tot… pizza? Prepara’t per expandir els teus horitzons i gaudir al màxim d’aquesta fruita de temporada amb aquestes tres receptes.
INGREDIENTS DE LA COCA D’ALBERCOCS
- 6-8 albercocs
- Mig vas d’oli
- 4 ous
- 300 g de sucre
- 100 g de mantega
- 1 vas de llet
- 400 g de farina
- Mig sobre de llevat
- Canyella i sal
PREPARACIÓ
- Netejar, pelar, tallar per la meitat i treure el pinyol als albercocs. Escampar per sobre dos cullerades de sucre i una de canyella.
- Separar les clares dels rovells. Afegir sal a les clares i batre fins que estiguin a punt de neu. Reservar.
- Barrejar els rovells amb la resta del sucre, afegir la mantega en pomada (una mica desfeta) i els líquids, i batre.
- Tamisar la farina i afegir el llevat. Barrejar amb els continguts del bol dels rovells.
- Afegim les clares al bol dels rovells i barregem intentant que es perdi la menor quantitat d’aire possible.
- Preparar el motlle amb mantega i farina. Abocar-hi la barreja i a sobre els albercocs. Posar al forn (preescalfat a 170-180ºC) durant 40 o 45 minuts. Quan s’hagi començat a refredar, escampar sucre de llustre.
INGREDIENTS DEL GASPATXO D’ALBERCOCS
- 400 g d’albercocs
- 600 g de tomàquet de pera
- 50 g de ceba tendra
- 25 g de pebrot verd
- 1 gra d’all
- 85 g de pa sec
- 40 g d’oli d’oliva
- Vinagre i sal al gust
PREPARACIÓ
- Netejar, pelar i trossejar els tomàquets i els albercocs i ficar dins del robot de cuina o la batedora.
- Pelar la ceba, netejar i tallar el pebrot i pelar el gra d’all. Afegir-los al robot o batedora.
- Mullar el pa amb aigua o vinagre i afegir als altres ingredients mentres el vas trencant amb les mans.
- Afegir oli, vinagre i sal.
- Triturar fins a aconseguir un gaspatxo fi i homogeni. Deixar reposar al frigorífic.
- Opcionalment, decorar amb crostons, alvocat, julivert i un raig d’oli.
INGREDIENTS DE LA PIZZA D’ALBERCOCS
- 6 albercocs
- 4 pans de pita
- 120 g de formatge de cabra fresc
- 15 ml de mostassa Dijon
- Espècies i herbes al gust (orenga, alfàbrega…)
- 4 tomàquets cherry
- 2 raves
- Ruca
- Oli i pebre negre
PREPARACIÓ
- Aplanar els pans de pita i pintar amb oli.
- Amb el forn preescarlfat a 200ºC (amb calor a dalt), cuinar els pans fins que quedin daurats.
- Barrejar 100 g de formatge amb la mostassa, les espècies o herbes i la salt i el pebre. Cobrir una cara del pans amb aquesta crema.
- Tallar els albercocs en trossos petits i repartir per sobre les pites. Afegir una mica de salt i cuinar uns 5-10 minuts al nivell superior.
- Tallar els tomàquets ens quarts i els raves en làmines. Repartir per sobre les pites i afegir la resta del formatge, la ruca, l’oli i el pebre.
També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/a-lestiu-menu-amb-fruites-i-verdures-de-temporada/