El nostre blog

Publicado el dia

Flaugnarde de pera

flaugnarde

La flaugnarde (o flognarde) és un pastís deliciós típic de la cuina occitana. Normalment sol portar poma, però es pot fer amb altres fruites, com per exemple, peres ercolines.

Aquesta varietat es caracteritza per ser més petita i arrodonida, tenir la pell més fina i una polpa molt sucosa i agradable. Les que tenim a Plusfresc venen del camp d’en Néstor Bertran, a Benavent, i ara mateix estan de temporada!

Ingredients:

  • 4 peres ercolines
  • 4 ous
  • 125 g de sucre
  • 80 g de farina
  • 250 ml de llet
  • 1 polsim de sal
  • 1 cc d’extracte de vainilla
  • 60 g de mantega
  • sucre llustre

flaugnarde

Preparació:

  1. Barreja els ous amb el sucre, la farina, la llet i una mica de vainilla.
  2. Deixa que la mescla reposi mitja hora a la nevera.
  3. Pela i talla les peres ben fines.
  4. Unta el motlle amb mantega i reparteix la pera per damunt.
  5. Cobreix amb la barreja que has fet abans i posa-ho uns 35 minuts al forn a 180 ºC.
  6. Deixa que es refredi una mica.
  7. Cobreix amb sucre llustre.
  8. I a gaudir!

Semblava més difícil, oi? I mira que poc que hem tardat en aconseguir unes postres dignes de la millor pastisseria.

T’atreveixes a preparar-la? Trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la web de compra.

I ara que ja saps fer flaugnarde, i si proves de fer una crema catalana? Aquí trobaràs uns quants consells perquè et quedi perfecta: una crema catalana de 10.