Els panellets més originals
S’acosta Tot Sants i és tradició celebrar la Castanyada, la festa on mengem castanyes, moniatos i, per descomptat, els tradicionals panellets, tot regat amb un bon gotet de moscatell! Avui et portem 3 receptes de panellets diferents per celebrar-la de la manera més original.
Panelletes de te matcha
Recepta extreta de chupchupchup.com
Si ets fan dels sabors orientals, aquests panellets de te matcha t’enamoraran. A més, el color verd tan vistós que tenen, segur que dona molt de joc entre els teus convidats!
Ingredients:
- 500 g ametlla molta
- 350 g sucre
- 150 g aigua mineral
- 2 ous
- 1 cp de te matcha en pols
- Nous pacanes
Preparació:
- Barreja l’aigua amb el sucre i posa’l en un cassó a foc mitjà fins a obtenir un almívar.
- Afegeix l’ametlla molta i remou durant 3 o 4 minuts.
- Quan es desprengui de les parets, retira-ho del foc i espera que es refredi.
- Afegeix les clares d’ou sense muntar i barreja bé.
- Incorpora el te matcha dissolt en una miqueta d’aigua i pasta perquè s’integri bé i quedi un color uniforme.
- Deixa reposar la massa un mínim de 3 hores. Si ho prepares el dia anterior, els pots deixar a la nevera fins a l’endemà.
- Fes boletes petites i posa-hi les pacanes damunt.
- Col·loca els panellets sobre un paper de forn a la safata de forn.
- Cou-los a 200º durant uns 5-6 minuts.
- Retira’ls i deixa’ls refredar.
Panellets de mojito
Recepta extreta de lessenciadelacuina.com
T’imagines uns panellets amb tot el sabor del còctel més tropical i aromàtic? Amb aquesta recepta, els de casa es quedaran de pasta de moniato!
Ingredients:
- 70 g d’ametlla en pols
- 12 g de flocs de patata
- 60 g de sucre
- 20 g de nata per muntar
- 20 g de rom blanc
- 2 llimes
- Fulles de menta
- Sucre llustre
Preparació:
- Escalfa la nata i el rom en un cassó a foc suau i incorpora-hi els flocs de patata. Remena-ho tot molt bé i afegeix el sucre. Barreja’l molt bé fins que estigui completament dissolt.
- Quan estigui tot integrat, afegeix l’ametlla. Barreja-ho fins que quedi una massa homogènia i apaga el foc.
- Incorpora la pell de les llimes ratllades i la menta picada.
- Barreja-ho tot molt bé i dona forma de xurro a la massa, embolica-la amb paper film i deixa-ho una hora a la nevera.
- Transcorregut el temps, encén el forn a dalt i a baix a 220º.
- Forma els panellets i un cop fets, passa’ls pel sucre llustre.
- Enforna’ls durant 4 minuts. Treu els panellets i deixa’ls refredar.
Panellets de Baileys
Recepta extreta de cocinaconana-blog
Acabem el recorregut dels panellets més originals per aquests de la famosa crema de licor irlandesa que tants adeptes té. Us assegurem que no en podreu menjar només un!
Ingredients:
- 100 g d’ametlla molta
- 100 g de sucre
- 20 g d’ou batut
- 1 cs de Baileys
- Ou batut
- Sucre llustre
Preparació:
- Barreja l’ametlla amb el sucre i incorpora l’ou i el licor, pastant fins a obtenir una massa homogènia.
- Fes una bola amb la massa, tapa-la amb paper film i deixa-la reposar a la nevera unes hores.
- Empolvora el marbre de la cuina amb farina i forma un rotlle uniforme amb la massa.
- Talla-la en porcions i dona’ls la forma que prefereixis.
- Arrebossa els panellets amb el sucre llustre i posa’ls en una safata coberta amb paper de forn.
- Cou-los a 240º durant 8 minuts.
- Retira’ls del forn i deixar refredar.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes tan originals de panellets!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et poden interessar aquestes receptes per fer una Castanyada d’allò més original.