El nostre blog

Publicado el dia

Del mar a la taula

El peix és un aliment imprescindible en una dieta equilibrada, ric en nutrients com els àcids grassos omega-3, proteïnes d’alta qualitat i vitamines. També és un ingredient molt versàtil i avui, et portem tres receptes que ho demostren!

Pizza amb base de tonyina

Si t’agrada la pizza, però estàs buscant alternatives més saludables, per què no proves de fer-la amb base de tonyina, com proposa la nutricionista Alba Barbero?

Ingredients:

Base:

  • 2 llaunes de tonyina al natural (160g)
  • 1 ou
  • Espècies (alfàbrega, sal, all en pols i orenga)
  • 1 c/s d’ametlla molta (o de farina de blat sarraí)

Proposta d’ingredients per a la pizza:

  • Roquefort
  • Gorgonzola
  • Nous
  • Poma

Preparació:

  1. Eixuga la tonyina amb l’ajuda d’un colador. Ha de quedar força seca, perquè sinó la massa no tindrà la textura adequada.
  2. Barreja-ho amb la resta d’ingredients de la base.
  3. Posa-ho al damunt d’un paper de forn. Col·loca un segon paper o plàstic al damunt i aplana amb l’ajuda d’un corró o una ampolla.
  4. Posa al forn a 180 ºC durant 15 minuts. Ves comprovant que no es torri massa.
  5. Quan estigui cruixent, treu-la del forn i posa-hi per sobre els teus ingredients preferits. En aquest cas, nosaltres hi hem posat roquefort, gorgonzola, nous i poma.
  6. Gratina una estona perquè es fongui el formatge.

Gall de Sant Pere a la Meunière

El gall de Sant Pere és molt apreciat per la seva carn fina i melosa, i amb aquesta recepta de la Mireia Casamada segur que també es convertirà en un dels teus preferits.

Ingredients:

  • 1 kg de filets de Gall de Sant Pere
  • Suc de mitja llimona
  • 25 g de mantega
  • 3 c/s d’oli d’oliva
  • 1 c/s de farina
  • Sal i pebre al gust

Preparació:

  1. Salpebra els filets de Gall de Sant Pere i enfarina’ls.
  2. Posa una planxa a temperatura mitjana al foc i posa-hi un paper de forn a sobre per evitar que s’enganxi el peix.
  3. Posa l’oli d’oliva i cou els filets 4 minuts.
  4. En donar la volta al peix, incorpora la mantega, el suc de mitja llimona i deixa coure 4 minuts més.
  5. Serveix amb la salsa a sobre.

Bunyols de bacallà

Els bunyols de bacallà s’han convertit en un dels nostres plats típics perquè quan comences no pots parar de menjar-ne, sobretot si estan fets amb aquesta recepta de la Inés de Domingo Juan.

Ingredients:

  • 250 g de llom de bacallà dessalat
  • 100 g de farina de blat
  • 150 g de llet
  • 1 ou gran
  • 10 g mantega
  • 1 gra d’all
  • Un grapat de julivert fresc (al gust)
  • 1 c/p de llevat en pols
  • Oli d’oliva per fregir

Preparació:

  1. Posa al got de la batedora les fulles de julivert i l’all partit per la meitat (sense el germen). Pica-ho bé.
  2. Afegeix el bacallà dessalat i esqueixat, la farina, l’ou, el llevat, la llet i la mantega. Torna a triturar fins a obtenir una textura homogènia. Prova-ho per rectificar la sal.
  3. Posa bastant oli en un cassó profund a foc mitjà. Quan l’oli estigui calent i amb ajuda de dues culleres per a postres ves tirant porcions de massa al cassó.
  4. Dona voltes als bunyols de tant en tant perquè quedin daurats per tots els costats.
  5. Treu-los i escorre’ls primer en un colador i a continuació en paper absorbent perquè quedin cruixents per fora i tendres per dins.

Esperem que gaudeixis amb aquestes tres maneres d’incorporar peix a la teva dieta i que en descobreixis moltes més!

Recorda que trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues o a la web de compra.

Busques més maneres de menjar peix? Mira, mira!