Del mar a la taula
El peix és un aliment imprescindible en una dieta equilibrada, ric en nutrients com els àcids grassos omega-3, proteïnes d’alta qualitat i vitamines. També és un ingredient molt versàtil i avui, et portem tres receptes que ho demostren!
Pizza amb base de tonyina
Si t’agrada la pizza, però estàs buscant alternatives més saludables, per què no proves de fer-la amb base de tonyina, com proposa la nutricionista Alba Barbero?
Ingredients:
Base:
- 2 llaunes de tonyina al natural (160g)
- 1 ou
- Espècies (alfàbrega, sal, all en pols i orenga)
- 1 c/s d’ametlla molta (o de farina de blat sarraí)
Proposta d’ingredients per a la pizza:
- Roquefort
- Gorgonzola
- Nous
- Poma
Preparació:
- Eixuga la tonyina amb l’ajuda d’un colador. Ha de quedar força seca, perquè sinó la massa no tindrà la textura adequada.
- Barreja-ho amb la resta d’ingredients de la base.
- Posa-ho al damunt d’un paper de forn. Col·loca un segon paper o plàstic al damunt i aplana amb l’ajuda d’un corró o una ampolla.
- Posa al forn a 180 ºC durant 15 minuts. Ves comprovant que no es torri massa.
- Quan estigui cruixent, treu-la del forn i posa-hi per sobre els teus ingredients preferits. En aquest cas, nosaltres hi hem posat roquefort, gorgonzola, nous i poma.
- Gratina una estona perquè es fongui el formatge.
Gall de Sant Pere a la Meunière
El gall de Sant Pere és molt apreciat per la seva carn fina i melosa, i amb aquesta recepta de la Mireia Casamada segur que també es convertirà en un dels teus preferits.
Ingredients:
- 1 kg de filets de Gall de Sant Pere
- Suc de mitja llimona
- 25 g de mantega
- 3 c/s d’oli d’oliva
- 1 c/s de farina
- Sal i pebre al gust
Preparació:
- Salpebra els filets de Gall de Sant Pere i enfarina’ls.
- Posa una planxa a temperatura mitjana al foc i posa-hi un paper de forn a sobre per evitar que s’enganxi el peix.
- Posa l’oli d’oliva i cou els filets 4 minuts.
- En donar la volta al peix, incorpora la mantega, el suc de mitja llimona i deixa coure 4 minuts més.
- Serveix amb la salsa a sobre.
Bunyols de bacallà
Els bunyols de bacallà s’han convertit en un dels nostres plats típics perquè quan comences no pots parar de menjar-ne, sobretot si estan fets amb aquesta recepta de la Inés de Domingo Juan.
Ingredients:
- 250 g de llom de bacallà dessalat
- 100 g de farina de blat
- 150 g de llet
- 1 ou gran
- 10 g mantega
- 1 gra d’all
- Un grapat de julivert fresc (al gust)
- 1 c/p de llevat en pols
- Oli d’oliva per fregir
Preparació:
- Posa al got de la batedora les fulles de julivert i l’all partit per la meitat (sense el germen). Pica-ho bé.
- Afegeix el bacallà dessalat i esqueixat, la farina, l’ou, el llevat, la llet i la mantega. Torna a triturar fins a obtenir una textura homogènia. Prova-ho per rectificar la sal.
- Posa bastant oli en un cassó profund a foc mitjà. Quan l’oli estigui calent i amb ajuda de dues culleres per a postres ves tirant porcions de massa al cassó.
- Dona voltes als bunyols de tant en tant perquè quedin daurats per tots els costats.
- Treu-los i escorre’ls primer en un colador i a continuació en paper absorbent perquè quedin cruixents per fora i tendres per dins.
Esperem que gaudeixis amb aquestes tres maneres d’incorporar peix a la teva dieta i que en descobreixis moltes més!
Recorda que trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues o a la web de compra.
Busques més maneres de menjar peix? Mira, mira!