El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: setembre

setembre

El setembre pocs fans, ja que ens obliga a dir adéu a les vacances, però també és l’època ideal per menjar raïm, pomes royal gala, peres, moniatos, tomàquets, albergínies, magranes, figues… Amb ingredients com aquests, qui li pot tenir tírria? 

TORRADES DE RAÏM CARAMEL·LITZAT AMB MATÓ 

raïm i mató

Aprofita que el raïm negre està de temporada per preparar un aperitiu dolç i incomparable! 

Ingredients: 

  • Raïm negre 
  • Mel 
  • Una barra de pa 
  • Mató 
  • Oli 
  • Farigola fresca 
  • Sal 
  • Pebre 
  • Pell de llimona 

Preparació: 

  1. Posa els grans de raïm en una safata de forn amb oli, mel, sal, pebre i farigola. 
  2. Enforna a 180 ºC durant uns 20 minuts. 
  3. Torra el pa. 
  4. Posa una mica de mató per damunt, el raïm caramel·litzat amb el suc que ha deixat anar, una mica de farigola fresca i llimona ratllada. 

CURRI DE CIGRONS I VERDURES 

curri

Has fet mai curri? És sa, boníssim i porta molts clàssics d’aquest mes: albergínia, carabassa, tomàquet…  

Ingredients: 

  • 200 g de cigrons cuits  
  • ¼ de carabassa  
  • 1 moniato  
  • 400 g de tomàquet pelat sencer  
  • 1 albergínia  
  • 1 ceba gran  
  • 4 grans d’alls  
  • 1 cp de cúrcuma  
  • 1 cp de curri  
  • 1 cp de comí   
  • 400 ml de llet de coco  
  • Julivert  
  • Sal  
  • Pebre  
  • 3 cs d’oli d’oliva  
  • Arròs basmati per servir  

Preparació: 

  1. En una cassola sofregeix la ceba i els alls picats amb l’oli.  
  2. Afegeix les espècies i la sal, remena.  
  3. Incorpora els tomàquets i sofregeix uns 10 minuts.  
  4. Posa-hi la llet de coco i afegeix la carabassa, el moniato i l’albergínia tallats a daus. Tapa i deixa que bulli.  
  5. Per últim, afegeix els cigrons, remena i cou uns 10 minuts.  
  6. Serveix amb julivert i arròs basmati.  

PASTISSETS DE POMA 

pastissets de poma

L’Àlex Font cultiva pomes Royal Gala a Corbins perquè puguis gaudir d’aquesta recepta tan deliciosa! 

Ingredients: 

  • 1 làmina de pasta de full 
  • 2 pomes Royal Gala 
  • Sucre 
  • Canyella 
  • Melmelada d’albercoc 

Preparació: 

  1. Talla la pasta de full en forma de rodones i punxa-les amb una forquilla per evitar que pugin massa. 
  2. Talla les pomes a làmines fines i col·loca-la sobre la pasta de full. Posa una mica de sucre i canyella sobre cada pastisset. 
  3. Enforna a 180 ºC durant uns 20 minuts o fins que vegis la pasta de full torradeta. 
  4. En sortir del forn, pinta els pastissets amb la melmelada prèviament escalfada perquè quedin ben brillants. 

A punt per tastar el millor del mes de setembre? Trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la web de compra.


 I si vols més receptes ideals pel novè mes de l’any, les trobaràs aquí!