Cuinem amb productes de temporada: setembre
Quin goig els camps de setembre! S’omplen de figues, les primeres magranes, pomes Royal Gala, peres Conference, raïm blanc i tomàquets de sucar. És un gran mes per gaudir de totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui!
Crema de formatge i pera
La Dolors de blogdecuina ens proposa un deliciós i senzill entrant amb les peres Conference de la D.O.P. Lleida. Fantàstic per a un pica-pica!
Ingredients:
- 200 g de formatge crema
- 150 g de formatge blau
- 1 pera Conference
- 100 ml de nata per muntar
- Cibulet
- Ceba deshidratada
- 1 ou
- 1 làmina de pasta de full
- Sèsam torrat
Preparació:
- Talla a tires la làmina de pasta de full i crea bastonets enrotllant-les sobre si mateixes. Posa els bastonets a una safata amb paper de forn.
- Pinta’ls amb ou batut i afegeix sèsam per sobre.
- Enforna’ls a 180º durant 15 minuts.
- Posa els formatges al got de la batedora junt amb la nata i tritura bé.
- Afegeix la pera tallada a dauets i torna a triturar.
- Serveix en un bol amb una mica de ceba deshidratada i cibulet picat pel damunt i acompanya-ho amb els bastonets.
Llonza llaminera amb magranes
Aquesta llonza llaminera amb salsa de magranes que ens proposa la Mireia Casamada és de porc de la marca 100% Criat a la Lleida de la raça Duroc, de carn tendra i gustosa com pocs. Apunta la recepta, perfecta per un dia especial!
Ingredients:
- 1 llonza llaminera de 400g
- 3 magranes
- 1 copa de conyac
- 1 cs de mantega
- 2 cp de midó de blat de moro
- Oli
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Salpebra la llaminera de porc.
- Esprem el suc de dues de les magranes.
- Dissol el midó de blat de moro en una mica d’aigua freda.
- Marca la llaminera en una paella amb un raig d’oli i la mantega.
- Afegeix el conyac i flameja’l.
- Quan hagi evaporat l’alcohol, afegeix el suc de les magranes colat.
- Deixa coure 10 minuts i retira la llonza.
- Afegeix el midó de blat de moro a la salsa i deixa coure fins que redueixi i quedi una textura espessa.
- Talla la llonza llaminera i serveix-la amb la salsa i grans de magrana fresca.
Gelat de tardor
Les figues es converteixen en les protagonistes d’aquest deliciós gelat que ens porta l’Elisa d’Eatbiotiful. És vegà, saludable i molt fàcil de fer!
Ingredients:
- 1 got de nous
- Llet vegetal al gust
- 2 plàtans
- 6 figues
Preparació:
- Talla els plàtans a rodelles.
- Pela i talla les figues a trossos.
- Congela la fruita durant un mínim de 4 hores.
- Tritura la fruita congelada amb les nous i una mica de llet vegetal al gust fins a obtenir una textura fina i cremosa.
- Serveix amb figues fresques.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et poden interessar aquestes receptes fetes amb figues.