Cuinem amb productes de temporada: octubre
Amb l’octubre arriben els moniatos, les carabasses, les magranes, les castanyes, el raïm negre o les millors nous. És un mes fantàstic per gaudir de totes les receptes fresques i de temporada que et portem avui!
Hummus de moniato
El moniato no només es menja per la Castanyada! Avui la Isa de Delicias Kitchen ens proposa convertir-lo en un hummus deliciós i extremadament cremós.
Ingredients:
- 1 moniato
- 200 g de cigrons cuits
- 2 c/s de tahini
- 2cs d’oli d’oliva
- 1 gra d’all
- 1 c/p de comí en pols
- Canyella en pols
- 3 c/s d’aigua
- 3 c/s de suc de llimona
- Pebre
- Sal
Preparació:
- Cou el moniato al forn o al vapor fins que estigui ben tou.
- Posa la polpa del moniato al got de la batedora amb els cigrons i la resta d’ingredients.
- Tritura-ho fins a aconseguir una textura ben fina i suau.
- Serveix en un bol amb magrana, ratlladura de llimona, oli d’oliva i julivert.
- Es pot acompanyar amb pa de pita, pa torrat o bastonets de verdura.
‘Tacos’ de salmó i magrana
Aquesta recepta de les noies d’Eat Biotiful, a banda de vistosa, és d’allò més saludable! Incorpora un producte de temporada com la magrana, que hi dona un toc molt cruixent i dolç.
Ingredients:
- 1 llom de salmó
- 1 magrana
- Raves
- Iogurt
- Mostassa
- Suc de llimona
- ‘Tortillas’ de blat
- Oli
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Talla el salmó a daus, salpebra i posa-hi una mica d’oli. Reserva a la nevera.
- Fes la salsa de iogurt barrejant-lo amb una mica de suc de llimona, mostassa al gust, sal i pebre.
- Passa les ‘tortillas’ per la paella calenta, volta i volta.
- Serveix els ‘tacos’ amb el salmó, raves laminats, magrana i salsa de iogurt.
Braves de carabassa
L’Alba Barbero ens sorprèn amb aquestes braves de carabassa amb una salsa que porta un ingredient que no t’esperes: bròcoli!
Ingredients:
- 1 carabassa
- 3-4 arbrets de bròcoli
- 1 alvocat
- 1/4 de ceba tendra
- 1/4 de tomàquet pera
- Mitja llimona
- Oli d’oliva verge extra
- Cúrcuma
- Pebre negre
- All en pols
- Pebre vermell picant
- Pebre vermell dolç
- Sal
Preparació:
- Pela la carabassa i talla-la a daus regulars. Posa-hi algunes espècies (pebre vermell dolç i picant, cúrcuma, all en pols i pebre), sal i una mica d’oli i remena-ho bé.
- Cou la carabassa al forn a 180º uns 20 minuts.
- Puja el forn a 220º i cou-la uns 10 minuts fins que estigui gratinada.
- Per la salsa, tritura el bròcoli fins que quedi ben fi. Afegeix l’alvocat, el suc de llimona, la ceba tendra, el tomàquet, sal, pebre i oli. Tritura fins que quedi una salsa ben fina i cremosa.
- Serveix les braves de carabassa amb la salsa en un bol a part.
Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques del mes d’octubre!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquesta recepta de focaccia sense gluten.