El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: octubre

Quines ganes d’octubre! A les nostres botigues arriben els codonys, les magranes, els moniatos, les carabasses, els caquis i el raïm entre moltes altres delícies que ens porten els nostres productors locals. És un gran mes per gaudir de totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui!

Allioli de codony

Recepta extreta de benremenat.cat

Has tastat mai l’allioli de codony? És una variant de la recepta original que incorpora aquesta fruita de temporada i li dona un toc dolcenc, perfecte per complementar amb carns, peixos o bé untar una bona llesca de pa torrat.

Ingredients:

  • 1 codony
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

  1. Pela i trosseja el codony. Posa’l a bullir fins que quedi ben tou i deixa’l refredar.
  2. En un morter, aixafa el gra d’all amb la sal.
  3. Afegeix els trossos de codony i ves-los aixafant amb la mà de morter, fins a aconseguir un puré.
  4. Incorpora-hi l’oli a poc a poc, sense deixar de remenar, com ho faríem amb qualsevol allioli.
  5. Si vols aprofitar la temporada de codonys i fer-ne més quantitat, pots guardar aquest allioli en pots petits de vidre i coure’ls al bany maria per allargar-ne la conservació i omplir el rebost.

Crema de moniato i pera

Recepta extreta de els fogons de la Bordeta

Si a casa ja estan cansats de menjar sempre les mateixes cremes, aquesta els sorprendrà molt. La combinació de la pera amb el moniato és simplement boníssima!

Ingredients:

  • 1 moniato gran
  • 2 peres
  • 1 ceba
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

​Preparació:

  1. Talla la ceba a juliana i sofregeix-la en una cassola amb una mica d’oli fins que estigui transparent.
  2. Pela i talla a trossos el moniato, afegeix-lo a la cassola i sofregeix-lo un parell de minuts.
  3. Pela i talla les peres i afegeix-les a la cassola. Cobreix amb aigua, salpebra i deixa bullir durant uns 30 minuts.
  4. Tritura bé el conjunt fins obtenir una crema ben fina.

Pasta amb carabassa i ceps

Recepta extreta de lapastaperalscatalans.cat

Aquest plat de pasta respira tardor per tot arreu! Guarda’t la recepta perquè s’acabarà convertint en un plat que segur que repeteixes una vegada i una altra, és deliciosa.

Ingredients:

  • 200 g de pasta curta
  • 350 g de carabassa ja pelada
  • 30 g de ceps secs
  • 1/2 ceba
  • 5 cs d’oli
  • 100 ml de llet
  • Pebre negre
  • Nou moscada
  • Julivert
  • Parmesà ratllat

Preparació:

  1. Posa els ceps en remull en aigua tèbia una mitja hora.
  2. Pela la carabassa i talla-la a daus no massa petits.
  3. En una olla sofregeix la ceba ben picada amb l’oli.
  4. Abans que la ceba comenci a agafar color, afegeix la carabassa i la llet. Ajusta de sal i cou a foc baix.
  5. Quan la llet s’hagi evaporat, ves afegint a poc a poc l’aigua dels bolets fins que la carabassa sigui tendra.
  6. Aixafa la carabassa amb una forquilla i afegeix els ceps.
  7. Ajusta de pebre, afegeix la nou moscada ratllada i, si cal, una mica més de sal.
  8. Cou el conjunt uns 5-10 minuts més. La carabassa ha de quedar una mica caldosa.
  9. Cou la pasta, escorre-la al dente i torna-la a posar a l’olla de cocció.
  10. Afegeix la meitat de salsa de carabassa i remena.
  11. Emplata i acaba els plats amb un cullerot més de salsa de carabassa, julivert picat i parmesà ratllat.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquestes receptes de tardor.