Cuinem amb productes de temporada: novembre
El novembre ens porta bolets, moniatos, carabasses, magranes, xirimoies, pomes. És un gran mes per entrar a la cuina i encendre els fogons per cuinar totes les receptes amb productes de temporada que et portem avui!
Curri de verdures i cigrons
La Rosa Maria de @yotambienmecuido ens porta una recepta amb un toc exòtic elaborada amb productes de temporada, boníssima!
Ingredients:
- 200 g de cigrons cuits
- 1 moniato
- 1 albergínia
- ¼ de carabassa
- 1 ceba
- 4 alls
- 1 c/p de cúrcuma
- 1 c/p de curri
- 1 c/p de comí
- 400 g de tomàquets sencers pelats
- 400 ml de llet de coco
- Julivert
- Sal
- 3 c/s d’oli d’oliva
Preparació:
- Sofregeix l’all i la ceba ben picada en una mica d’oli.
- Afegeix les espècies i remena bé.
- Incorpora el tomàquet i deixa’l coure uns 10 minuts.
- Afegeix la llet de coco, les verdures trossejades i deixa-ho coure una estona tapat.
- Finalment, posa els cigrons i deixa’ls uns 10 minuts més a foc suau.
- Serveix amb julivert picat per sobre i acompanya-ho amb arròs basmati.
Carabassa farcida de bacallà
La Sílvia de @chupchupchup.recetas ens proposa una recepta amb carabassa d’allò més original, farcida de bacallà!
Ingredients:
- 2 carabasses petites
- 250 g de bacallà esmicolat
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- Oli d’oliva
- 250 ml de llet
- 40 g de farina
- 1 c/p de julivert picat
- Formatge al gust
Preparació:
- Talla les carabasses per la meitat i treu les llavors.
- Cuina-les al vapor durant 12 minuts.
- Sofregeix la ceba picada i els alls picats en oli d’oliva fins que estiguin ben cuits.
- Afegeix la farina i deixa-la coure uns minuts.
- Tot seguit posa la llet i remena fins que es formi una beixamel espessa.
- Incorpora el bacallà, salpebra i posa-hi el julivert. Reserva.
- Buida la polpa de les carabasses, talla-la a trossos petits i incorpora-la al bacallà.
- Farceix les carabasses amb aquesta barreja, posa-hi formatge ratllat i gratina-les al forn.
Tofu cremós amb bolets
La Isa Gil de @deliciaskitchen ens porta un plat vegà on els protagonistes són un producte molt especial: els bolets de temporada!
Ingredients:
- 250 g de tofu
- 500 g de bolets
- 1 ceba gran
- 6 alls
- 400 ml de llet de coco
- 2 c/p de farigola
- 4 c/s de tamari
- 3 c/s d’oli
Preparació:
- Sofregeix la ceba picada en una mica d’oli fins que estigui transparent.
- Incorpora-hi els alls picats, els bolets ben nets i tallats a trossos regulars i la farigola. Sofregeix uns 10 minuts fins que no quedi líquid.
- Afegeix el tofu tallat a daus, remena i cou uns 5 minuts.
- És el moment de posar la llet de coco i la sala tamari. Remena bé i cou mig tapat uns 10 minuts a foc lent.
- Serveix amb coriandre fresc picat, una mica de llima i arròs basmati.
Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques receptes de tardor!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquesta recepta de galetes de poma.