Cuinem amb productes de temporada: novembre
Novembre omple els nostres camps de castanyes, moniatos, mandarines, pomes Pink Lady, caquis, magranes i les primeres escaroles. Un gran mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui.
Crema de moniato i mandarina
Quan arriba el fred venen de gust cremes calentones per sopar. Aquesta que et portem avui és molt reconfortant i amb ingredients de plena temporada.
Ingredients:
- 2 cebes
- 3 moniatos grans
- La ratlladura i el suc de 2 mandarines
- 2 cs de soja
- 3 cs d’oli d’oliva o sèsam
- Julivert
- Llavors de sèsam
Preparació:
- Talla les cebes en juliana i pela i talla els moniatos a trossos.
- Salteja la ceba amb un polsim de sal en una cassola amb una mica d’oli a foc mitjà fins que estigui translúcida i tova.
- Incorpora-hi els moniatos.
- Passats uns 5 minuts afegeix aigua cobrint uns 2 dits per sobre.
- Cou a foc mitjà fins que els moniatos estiguin tendres.
- Afegeix la salsa de soja, el suc i la ratlladura de les mandarines.
- Tritura-ho fins que quedi una crema ben fina.
- Serveix amb llavors de sèsam i julivert picat.
Truita d’escarola
Encara que et soni estrany, aquesta truita és una delícia fantàstica per aprofitar les fulles més verdes de l’escarola. Fes-la i sorprèn els de casa!
Ingredients:
- Escarola
- 4 ous
- All
- Panses
- Pinyons
- Oli
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Talla les fulles verdes de l’escarola a trossos regulars.
- En una paella amb un raig d’oli fregeix l’all tallat ben petit, afegeix les panses i els pinyons i deixa’ls coure un parell de minuts. Retira-ho i reserva.
- Afegeix les fulles d’escarola i cou-les uns 5 minuts. Salpebra.
- Bat els ous, salpebra’ls, afegeix l’escarola, les panses i els pinyons. Remena bé.
- Fes la truita al teu gust.
Flam de caqui i xocolata
Et venen de gust unes potres bones i dolces, però vols evitar menjar massa sucre? Aquest flam saludable de caqui i cacau és ideal per treure’t l’antull amb 0 remordiments!
Ingredients:
2 caquis madurs
2 cullerades de cacau pur
Preparació:
- Pela i trosseja els caquis.
- Posa’ls al got de la batedora amb el cacau.
- Tritura fins obtenir un puré fi.
- Posa la barreja als motlles i guarda’ls a la nevera un mínim de 4 hores abans de servir.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!
També et poden interessar aquests plats boníssims amb ingredients típics de la tardor .