El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: novembre

Novembre omple els nostres camps de castanyes, moniatos, mandarines, pomes Pink Lady, caquis, magranes i les primeres escaroles. Un gran mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui.

Crema de moniato i mandarina

Quan arriba el fred venen de gust cremes calentones per sopar. Aquesta que et portem avui és molt reconfortant i amb ingredients de plena temporada.

Ingredients:

  • 2 cebes
  • 3 moniatos grans
  • La ratlladura i el suc de 2 mandarines
  • 2 cs de soja
  • 3 cs d’oli d’oliva o sèsam
  • Julivert
  • Llavors de sèsam

​Preparació:

  1. Talla les cebes en juliana i pela i talla els moniatos a trossos.
  2. Salteja la ceba amb un polsim de sal en una cassola amb una mica d’oli a foc mitjà fins que estigui translúcida i tova.
  3. Incorpora-hi els moniatos.
  4. Passats uns 5 minuts afegeix aigua cobrint uns 2 dits per sobre.
  5. Cou a foc mitjà fins que els moniatos estiguin tendres.
  6. Afegeix la salsa de soja, el suc i la ratlladura de les mandarines.
  7. Tritura-ho fins que quedi una crema ben fina.
  8. Serveix amb llavors de sèsam i julivert picat.

Truita d’escarola

Elsfogonsdelabordeta

Encara que et soni estrany, aquesta truita és una delícia fantàstica per aprofitar les fulles més verdes de l’escarola. Fes-la i sorprèn els de casa!

Ingredients:

  • Escarola
  • 4 ous
  • All
  • Panses
  • Pinyons
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

​Preparació:

  1. Talla les fulles verdes de l’escarola a trossos regulars.
  2. En una paella amb un raig d’oli fregeix l’all tallat ben petit, afegeix les panses i els pinyons i deixa’ls coure un parell de minuts. Retira-ho i reserva.
  3. Afegeix les fulles d’escarola i cou-les uns 5 minuts. Salpebra.
  4. Bat els ous, salpebra’ls, afegeix l’escarola, les panses i els pinyons. Remena bé.
  5. Fes la truita al teu gust.

Flam de caqui i xocolata

Et venen de gust unes potres bones i dolces, però vols evitar menjar massa sucre? Aquest flam saludable de caqui i cacau és ideal per treure’t l’antull amb 0 remordiments!

​Ingredients:

2 caquis madurs
2 cullerades de cacau pur

Preparació:

  1. Pela i trosseja els caquis.
  2. Posa’ls al got de la batedora amb el cacau.
  3. Tritura fins obtenir un puré fi.
  4. Posa la barreja als motlles i guarda’ls a la nevera un mínim de 4 hores abans de servir.


Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et poden interessar aquests plats boníssims amb ingredients típics de la tardor .