El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: novembre

Pomes Pink Lady, caquis, bròquil, nous, mandarines, magranes… El mes de novembre té molt per oferir-nos: és hora d’aprofitar tots aquests regals a la cuina!

Amanida de magrana i mandarina

Per començar una amanida amb dues fruites típiques d’aquesta època de l’any.

Ingredients:

  • Mesclum
  • 1 magrana
  • 1 mandarina
  • 2 ous
  • 1 grapat d’avellanes
  • 2 cullarades de mel
  • Oli
  • Sal

Preparació:

  1. Cou els ous i pela’ls.
  2. Treu la grana de la magrana i pela la mandarina.
  3. Fes una vinagreta amb la mel, l’oli, la sal i una mica de suc de mandarina.
  4. Barreja el mesclum, les avellanes, la magrana, la mandarina, els ous i la vinagreta. Llest!

Pasta amb bròquil

Si a algú de la teva família no li agrada el bròquil canviarà d’opinió ràpidament quan tasti aquesta recepta.

Ingredients:

  • 1 ram de bròquil mitjà
  • 100 g de nous picades
  • 350 g de macarrons
  • 2 grans d’all
  • 50 g de mantega
  • 300 ml de nata líquida lleugera per cuinar
  • 120 g de formatge d’untar
  • 1 c/p de mostassa
  • Formatge ratllat
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada

Preparació:

  1. Neteja el bròquil i talla’l en arbrets.
  2. Bull la pasta procurant que quedi al dente.
  3. Quan faltin 3 minuts perquè s’acabi de fer, afegeix-hi el bròquil.
  4. Pela i talla els alls i salteja’ls amb mantega. Afegeix-hi la nata, la mostassa, el formatge d’untar i barreja fins que quedi una salsa ben integrada. Posa-hi sal, pebre i nou moscada al gust.
  5. Escorre el bròquil i la pasta i posa’ls a la cassola amb la salsa que acabes de fer. Afegeix-hi les nous picades i ves barrejant mentre ho tens al foc durant un parell de minuts.
  6. Escampa-hi formatge ratllat a l’hora de servir-ho.

Pastís Tatin de poma i caqui

I per acabar, aquesta delícia amb productes del mes de novembre.

Ingredients:

  • 3 pomes
  • 2 caquis madurs
  • 1 làmina de pasta trencada (pasta brisa)
  • 3 c/s de sucre
  • 50 g de mantega sense sal

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 200ºC.
  2. Pela les pomes i els caquis i talla’ls en làmines d’uns 2 cm de gruix.
  3. Fon la mantega i salteja la fruita durant 3 o 4 minuts.
  4. Escampa el sucre pel fons del motlle.
  5. Col·loca les làmines de fruita intercalant la poma i el caqui. Ves cobrint tota la superfície del motlle intentant que no quedin espais. Posa la massa sobre la fruita i exten-la en un cercle uns 3 cm més gran que el motlle, de manera que la fruita quedi ben tancada.
  6. Posa-ho al forn a 200ºC uns 35 minuts amb calor a dalt i a baix.
  7. Treu-la i, després que es refredi una mica, gira-la sobre una plata amb molt de compte.
  8. Pots acompanyar-la amb gelat de vainilla, nata montada o crema anglesa.

Tot a punt per gaudir del mes de novembre!

També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/un-mos-de-tardor/