Cuinem amb productes de temporada: novembre
Pomes Pink Lady, caquis, bròquil, nous, mandarines, magranes… El mes de novembre té molt per oferir-nos: és hora d’aprofitar tots aquests regals a la cuina!
Amanida de magrana i mandarina
Per començar una amanida amb dues fruites típiques d’aquesta època de l’any.
Ingredients:
- Mesclum
- 1 magrana
- 1 mandarina
- 2 ous
- 1 grapat d’avellanes
- 2 cullarades de mel
- Oli
- Sal
Preparació:
- Cou els ous i pela’ls.
- Treu la grana de la magrana i pela la mandarina.
- Fes una vinagreta amb la mel, l’oli, la sal i una mica de suc de mandarina.
- Barreja el mesclum, les avellanes, la magrana, la mandarina, els ous i la vinagreta. Llest!
Pasta amb bròquil
Si a algú de la teva família no li agrada el bròquil canviarà d’opinió ràpidament quan tasti aquesta recepta.
Ingredients:
- 1 ram de bròquil mitjà
- 100 g de nous picades
- 350 g de macarrons
- 2 grans d’all
- 50 g de mantega
- 300 ml de nata líquida lleugera per cuinar
- 120 g de formatge d’untar
- 1 c/p de mostassa
- Formatge ratllat
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
Preparació:
- Neteja el bròquil i talla’l en arbrets.
- Bull la pasta procurant que quedi al dente.
- Quan faltin 3 minuts perquè s’acabi de fer, afegeix-hi el bròquil.
- Pela i talla els alls i salteja’ls amb mantega. Afegeix-hi la nata, la mostassa, el formatge d’untar i barreja fins que quedi una salsa ben integrada. Posa-hi sal, pebre i nou moscada al gust.
- Escorre el bròquil i la pasta i posa’ls a la cassola amb la salsa que acabes de fer. Afegeix-hi les nous picades i ves barrejant mentre ho tens al foc durant un parell de minuts.
- Escampa-hi formatge ratllat a l’hora de servir-ho.
Pastís Tatin de poma i caqui
I per acabar, aquesta delícia amb productes del mes de novembre.
Ingredients:
- 3 pomes
- 2 caquis madurs
- 1 làmina de pasta trencada (pasta brisa)
- 3 c/s de sucre
- 50 g de mantega sense sal
Preparació:
- Preescalfa el forn a 200ºC.
- Pela les pomes i els caquis i talla’ls en làmines d’uns 2 cm de gruix.
- Fon la mantega i salteja la fruita durant 3 o 4 minuts.
- Escampa el sucre pel fons del motlle.
- Col·loca les làmines de fruita intercalant la poma i el caqui. Ves cobrint tota la superfície del motlle intentant que no quedin espais. Posa la massa sobre la fruita i exten-la en un cercle uns 3 cm més gran que el motlle, de manera que la fruita quedi ben tancada.
- Posa-ho al forn a 200ºC uns 35 minuts amb calor a dalt i a baix.
- Treu-la i, després que es refredi una mica, gira-la sobre una plata amb molt de compte.
- Pots acompanyar-la amb gelat de vainilla, nata montada o crema anglesa.
Tot a punt per gaudir del mes de novembre!
També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/un-mos-de-tardor/