El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: març

Ja s’olora la primavera amb l’arribada del mes de març! Quines ganes de menjar pèsols, carxofes, maduixots i totes les fruites i verdures que ens fan arribar els nostres productors locals perquè cuinem amb receptes tan bones com les que et proposem avui.

Crema de calçots

 Els calçots es poden cuinar de moltes maneres, com en aquesta reconfortant crema amb un toc de romesco.

Ingredients:

  • 12 calçots mitjans (si són petis afegeix-n’hi 3 o 4 més)
  • 2 patates
  • Brou de verdures (es pot fer amb la part verda dels calçots)
  • Formatge al gust
  • 50 ml de nata líquida o llet evaporada
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Salsa de calçots

Preparació:

  1. Renta bé els calçots, talla els pèls i la part verda (reserva aquesta última).
  2. Talla els calçots en rodanxes i sofregeix-los en una cassola amb una mica d’oli.
  3. Fes un brou amb la part verda que has reservat i una mica d’aigua.
  4. Quan siguin d’un color daurat, afegeix les patates tallades, dona’ls-hi unes voltes, posa-hi sal, pebre i nou moscada i finalment el brou de verdures fins que quedin ben coberts els calçots i les patates.
  5. Deixa que es cogui fins que la patata estigui tendra. Afegeix-hi el formatge i la nata.
  6. Tritura i serveix amb una mica de salsa de calçots.
  7. També ho pots acompanyar amb unes tires de la part verda del calçot tallades ben primetes i fregides uns segons amb oli d’oliva ben calent. Reutilitza l’oli per fregir uns crostons per acompanyar la crema.

Coquetes de pèsols i ceba tendra amb salsa de iogurt

Si vols sorprendre els de casa amb un plat de verdures diferent, no et perdis aquesta recepta. La salsa de iogurt es convertirà en un bàsic de la teva cuina!

Ingredients:

  • 100 g de pèsols
  • 100 g de ceba
  • 100 g de farina de cigrons
  • 10 cullerades d’aigua
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1/2 culleradeta de sal
    Salsa:
  • 125 ml de iogurt natural (cabra o vegetal)
  • 2 cullerades de menta fresca picada
  • 2 culleradetes de suc de llimona
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de xarop d’atzavara o d’auró

Preparació:

  1. Prepara la salsa primer, barrejant tots els ingredients i reserva-la.
  2. Després, cou els pèsols en aigua bullent uns 5 minuts. Cola’ls i deixa’ls refredar.
  3. En un bol, barreja la farina de cigrons amb l’aigua fins que no quedin grumolls. Lamina ben fina la ceba i afegeix-la al bol, juntament amb els pèsols cuits.
  4. Incorpora el curri, el comí i la sal. Barreja-ho tot molt bé.
  5. Posa unes gotes d’oli en una paella i quan estigui calenta afegeix 2 cullerades de la massa que hem preparat, aixafant-la una mica fins que tingui forma rodona.
  6. Quan estigui daurada d’una banda, dona-li la volta i daura-la per l’altre costat. Treu-la i repeteix el procés amb tota la massa.
  7. Quan tinguis totes les coquetes fetes, serveix-les amb la salsa de iogurt i unes fulles de menta fresca.

Tiramisú de maduixots

Per rematar aquest menú de temporada, et portem unes postres irresistibles: tiramisú de maduixots. Boníssim!

Ingredients:

  • 500 g de maduixots
  • 100 g de sucre llustre
  • 250 g de formatge mascarpone a temperatura ambient
  • 350 ml de nata per muntar (molt freda)
  • 1 c/p d’extracte de vainilla
  • 6 melindros
  • 1 taronja
    Per decorar:
  • Maduixots
  • Festucs
  • Fulles de menta

Preparació:

  1. Munta la nata amb l’ajuda de les varetes de la batedora. Quan comenci a prendre consistència, afegeix el sucre i continua muntant-la fins que es formin pics.
  2. En un altre bol munta el mascarpone amb la vainilla.
  3. Afegeix a poc a poc la nata muntada amb ajuda d’una espàtula. Reserva a la nevera.
  4. Talla els maduixots a rodanxes i reserva’ls.
  5. Esprem les taronges i posa el suc en un plat.
  6. Mulla els melindros en el suc de taronja i posa’ls al fons de les copes.
  7. Afegeix una capa de la crema de mascarpone i una de maduixots. Alterna les capes fins a omplir les copes.
  8. Decora amb maduixots, festucs i menta.
  9. Reserva a la nevera fins al moment de servir.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et poden interessar aquests consells per anar de picnic.