El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: març

El març ens porta verdures i fruites com els calçots, l’escarola, els alls tendres, les carxofes, el raïm negre, els kiwis o els maduixots. És un gran mes per gaudir de totes les receptes de temporada que et proposem avui!

Truita d’alls tendres

La truita és el sopar per excel·lència quan volem menjar alguna cosa bona, fàcil i ràpida! Avui te la portem d’alls tendres, fantàstica acompanyada d’una mica de pa amb tomàquet!

Ingredients:

  • 2 ous
  • ½ manat d’alls tendres
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Neteja, pela i talla els alls tendres a trossos no molt petits.
  2. Daura’ls en una paella amb una mica d’oli d’oliva i reserva.
  3. Bat els ous suaument en un bol, afegeix els alls tendres i sala al gust.
  4. Escalfa bé la paella amb una mica més d’oli i incorpora-hi la mescla.
  5. Fes la truita al teu gust.

​ Púding de calçots


A banda d’atipar-nos de calçotades, també podem fer mil i una elaboracions diferents amb els calçots! Com aquest fantàstic púding de calçots que ens proposa la Mireia Casamada.

Ingredients:

  • 1 manat de calçots
  • 3 ous
  • 1 pot petit de crema de llet
  • Sal i pebre al gust
  • Salsa de calçots

Preparació:

  1. Talla les fulles dels calçots i cou-los al forn a màxima potència durant uns 20 minuts. Deixa’ls refredar.
  2. Pela’ls i tritura’ls amb la resta d’ingredients.
  3. Posa la massa en un motlle rectangular de silicona. En el cas que sigui d’alumini, millor forrar-lo amb un paper de forn perquè no s’enganxi.
  4. Enforna uns 30 o 35 minuts a 180° i deixa’l refredar.
  5. El pots servir, tant fred com, calent acompanyat de salsa de calçots.

Maduixots amb xia

Març és temporada de maduixots i cal aprofitar-la! Avui et portem un dolç molt sa, que tant pot servir d’esmorzar com de postres. Boníssim!

Ingredients:

  • 6 maduixots
  • 250 ml de llet vegetal
  • 6 cullerades de llavors de xia
  • 3 cullerades de xarop d’atzavara

Preparació:

  1. Posa les maduixes i la llet en una batedora, tritura-ho bé.
  2. Posa la mescla en un bol i barreja-ho bé amb la resta d’ingredients.
  3. Deixa reposar 15 minuts.
  4. Passat aquest temps, torna a barrejar, reparteix la mescla en gotets i posa’ls tapats a la nevera un mínim de 4 hores o millor tota la nit.
  5. Decora amb maduixots tallats.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada de març!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquesta recepta de gotets de pastís de formatge.