El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: març

Març és mes de carxofes, calçots, enciam rodó, maduixes, kiwi i raïm negre. Un gran moment per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui!

Tartar de gambes i maduixes


Recepta extreta de gastronomiaycia

Ara que és època de maduixes i maduixots cal aprofitar aquesta fruita per cuinar-la de mil maneres, no tan sols en plats dolços!

​ Ingredients:

  • 80 g de vinagre d’arròs
  • 150 g d’aigua
  • 20 g d’oli de sèsam
  • 1 c/p de sal
  • 8-10 c/p de sucre
  • 140 g de ceba morada
  • 240 g de maduixes
  • 10 g de coriandre fresc picat
  • 5 g de menta picada
  • Pebre negre
  • 600 g de gambes fresques pelades
  • 6 maduixes

​ Preparació:

  1. Prepara la marinada en un bol ampli barrejant el vinagre, l’aigua, l’oli de sèsam, la sal i el sucre.
  2. Pela i pica la ceba ben petita i incorpora-la al bol.
  3. Renta les maduixes, retira el peduncle i talla-les a dauets, afegeix-les també al bol.
  4. Renta, asseca i pica les herbes aromàtiques i incorpora-les, finalment afegeix pebre al gust.
  5. Barreja bé i deixa reposar una mitja hora.
  6. Pela les gambes, neteja-les bé i pica-les a ganivet, asseca-les bé amb paper absorbent i incorpora-les al bol.
  7. Barreja una altra vegada perquè s’integrin en la preparació i adopti els sabors, i escorre el tartar per procedir a servir.
  8. Serveix el tartar de gambes en petits bols o en un plat, pots donar-li forma amb el cèrcol d’emplatar.
  9. Amaneix amb una mica d’oli de sèsam o si ho prefereixes, amb oli d’oliva verge extra. Decora amb un parell de rodanxes de maduixa i una mica de menta.

Tatin de carxofes

Recepta extreta de chupchupchup

Potser associes la tatin a les famoses postres a base de pomes, però t’imagines fer-ne una versió salada amb carxofes? Queda deliciosa!

​ Ingredients:

  • 6 carxofes
  • 2 cebes
  • 50 g de sucre
  • 1 llimona
  • 1 làmina de pasta de full
  • Oli d’oliva verge
  • 1 cs de vinagre
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Pela les carxofes deixant només els cors i cou-los en aigua amb sal i suc de llimona durant 15 minuts.
  2. Escorre-les i talla-les per la meitat o a quarts.
  3. Talla la ceba i ofega-la en oli d’oliva fins que agafi color. Afegeix unes gotes de vinagre i el sucre.
  4. Barreja bé.
  5. Deixa coure a foc lent durant 20-25 minuts.
  6. Reparteix la ceba en un motlle d’uns 20 cm untat prèviament amb oli.
  7. Afegeix les carxofes repartides per damunt.
  8. Cobreix amb la pasta de full posant les vores cap a dins. Punxa la massa amb una forquilla.
  9. Cou la tatin al forn escalfat a 180º durant 30 minuts aproximadament.
  10. Treu-la del forn, dona-li la volta encara en calent i ja la tindràs llesta per servir.

Focaccia de raïm negre i formatge de cabra

Recepta extreta de tengounhornoysecomousarlo

Amb aquesta focaccia de raïm negre i formatge de cabra no deixaràs a ningú indiferent. És fantàstica pels sopars especials del cap de setmana.

​ Ingredients:

  • 1 cp de llevat sec (aproximadament 5 grams)
  • 1 cc de sal (aproximadament 5 grams)
  • 60 ml d’aigua tèbia
  • 2 cp d’oli d’oliva i una mica més per a amanir
  • 160 g de de farina
  • 1 cp de romaní sec (aproximadament 3 grams)
  • 150 grams de formatge de cabra a rodanxes
  • 150 grams de raïm negre

Preparació:

  1. Barreja el llevat i l’aigua en un bol i deixa-ho reposar uns 10 minuts.
  2. Afegeix la sal, l’oli, la farina i el romaní. Pasta-ho fins aconseguir una massa suau i elàstica.
  3. Posa la massa en un recipient pintat amb oli d’oliva, cobreix amb un drap de cuina humit i deixa-ho reposar fins que dobli el seu volum (entre una hora i mitja i dues hores).
  4. Passat aquest temps, pasta lleugerament, dona forma a la focaccia i posa-la a la safata de forn sobre paper d’enfornar.
  5. Tapa-la amb el drap i deixa-la reposar de nou aproximadament mitja hora.
  6. Escalfa el forn a 200º, talla el raïm per la meitat longitudinalment i reparteix-lo sobre la superfície de la focaccia.
  7. Posa-hi també el formatge de cabra.
  8. Afegeix per sobre el romaní i unes gotes d’oli d’oliva, si es desitja.
  9. Posa-la al forn a 180º durant uns 15 minuts o fins que estigui cruixent.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et poden interessar aquestes receptes per fer un bon aperitiu.